Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Αποχώρησε η ΝΔ και από την Εξεταστική για τα ομόλογα

Αποχώρησε η ΝΔ και από την Εξεταστική για τα ομόλογα

Κατηγορεί η Ρηγίλλης το ΠΑΣΟΚ ότι δεν δέχθηκε να γίνει έλεγχος της υπόθεσης των ομολόγων σε βάθος από το 1997.

Την αποχώρηση της και από την Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση των δομημένων ομολόγων – μετά την Εξεταστική για το Βατοπέδι – ανακοίνωσε πριν από λίγο, η ΝΔ καταγγέλλοντας «δομημένο αποπροσανατολισμό, δομημένους εκβιασμούς και δομημένα ψεύδη».

Σε δηλώσεις τους, οι βουλευτές της ΝΔ και μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής τόνισαν ότι είχαν προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχτούν τέτοιες συμπεριφορές και κατηγόρησαν το ΠΑΣΟΚ ότι αρνήθηκε επανειλημμένα να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση των ομολόγων από το 1997, ενώ ακολούθησε την τακτική εκβιασμών και τρομοκράτησης μαρτύρων.

«Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της Επιτροπής το ΠΑΣΟΚ αμφισβητεί εμπειρογνώμονες και ενυπόγραφα έγγραφα και στηρίζεται σε ανυπόγραφα ή και ανώνυμα κείμενα. Είναι προφανές ότι έχει βγάλει πόρισμα. Έχει δικάσει και καταδικάσει. Έχει προαποφασίσει για ενόχους χωρίς στοιχεία, χωρίς ούτε μία μαρτυρία. Αποδείχθηκε άνθρακες ο θησαυρός», τονίζουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους οι βουλευτές της ΝΔ.

Και καταλήγουν:

«Η ΝΔ υπηρέτησε εξ αρχής το δημόσιο συμφέρον, τη διαφάνεια δίχως σκοπιμότητες και υπεκφυγές. Κατόπιν αυτών, με αίσθημα ευθύνης, αποχωρούμε από την Εξεταστική Επιτροπή. Μια επιτροπή που το ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε σε πολιτική αρένα με τάσεις «ανθρωποφαγίας. Δεν ψάχνουν την αλήθεια, παραπληροφορούν, συκοφαντούν και κυρίως επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, καθηλωμένοι στο μνημόνιο τους. Τους παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού».

Έντονη ήταν η αντίδραση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης με τους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης που μετέχουν στην Εξεταστική να κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία πως για άλλη μία φορά επιθυμεί τη συγκάλυψη των ενόχων και την παρεμπόδιση της αποκάλυψης της αλήθειας και σημείωσαν πως αποχωρεί από την Επιτροπή της παραμονή της έναρξης της εξέτασης των διοικητών των ασφαλιστικών ταμείων που αγόρασαν υπερτιμημένα τα δομημένα ομόλογα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε