Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Αρνήθηκε το δήμο της Αθήνας ο Αλαβάνος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Λίγα λεπτά της ώρας διήρκεσε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αλέκο Αλαβάνο. Αλλά ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού πρόλαβε να αρνηθεί την πρόταση να είναι υποψήφιος για τη δημαρχεία της Αθήνας.

Η συνάντηση των δυο ανδρών έγινε με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε από τον Αλέκο Αλαβάνο να διεκδικήσει το Δήμο της Αθήνας. Η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σε γραπτή του δήλωση τόνισε πως «ο Αλέκος Αλαβάνος έχει τις δικές του πολιτικές επιλογές τις οποίες σέβομαι απόλυτα».

Όπως έγινε γνωστό ο κ. Τσίπρας πρότεινε στον κ. Αλαβάνο να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του εργατολόγου Α. Μητρόπουλου στην Περιφέρεια Αττικής, πρόταση που απέρριψε ο κ. Αλαβάνος, οποίος σύμφωνα με πηγές του ΣΥΝ, επιβεβαίωσε ότι θα είναι ο ίδιος υποψήφιος. Αργά το απόγευμα στη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώθηκε το αδιέξοδο, καθώς η αντιπροσωπεία του Συνασπισμού επέμεινε στην υποψηφιότητα του κ. Μητρόπουλου ενώ οι υποστηρικτές του κ. Αλαβάνου (ΚΟΕ, Θεωνάς) επανέλαβαν την υποστήριξή τους στην υποψηφιότητα του πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κρίσιμη για τις εξελίξεις θεωρείται η συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του ΣΥΝ την Τρίτη, ενώ το πρωί της Τετάρτης θα συνεδριάσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα συνέλθει και πάλι η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει στη δήλωσή του ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης έχουν φέρει την κοινωνία σε απόγνωση και πρόσθεσε ότι το μήνυμα δυσαρέσκειας έχει φτάσει στη κυβέρνηση και οι αλλεπάλληλες αρνήσεις κορυφαίων υπουργών να μπουν στη μάχη εν ονόματι των πολιτικών του μνημονίου, δεν είναι ανεξήγητες.

Η αριστερά, σημειώνει ο κ. Τσίπρας, οφείλει δυνατή, ενωμένη και αξιόπιστη, να δώσει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, ώστε αυτό το μήνυμα να φτάσει και στην κάλπη για να ανακοπεί ο δρόμος της ελληνικής κοινωνίας προς τον γκρεμό, ενώ αναφέρει ότι κεντρικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ηχηρή έκφραση της αντίθεσης του ελληνικού λαού στις επιλογές της κυβέρνησης και η αριστερή αμφισβήτηση του μνημονίου.

Αναφερόμενος στην Περιφέρεια Αττικής ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει τη θέση ότι «στρατηγική μας επιλογή είναι η συνάντησή μας με τις δυνάμεις του σοσιαλιστικού χώρου που εναντιώνονται στην κυβερνητική πολιτική και αυτό πρέπει να εκφραστεί στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ιδιαίτερα στην περιφέρεια Αττικής».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε