Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Άρον άρον το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή προς ψήφιση

Πυρά στην Κυβέρνηση εξαπέλυσαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καταδικάζοντας τη νομοθετικής της πρωτοβουλία.

Ξεκίνησε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου για την εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο, ενώ η ψήφιση του στην Ολομέλεια θα γίνει εσπευσμένα, την ερχόμενη Πέμπτη, έτσι ώστε ο υπουργός Οικονομικών «να έχει επιχειρήματα στην Σύνοδο Κορυφής στις 22 Οκτωβρίου», όπως δικαιολόγησε τη σπουδή της Κυβέρνησης ο Ευ. Βενιζέλος.

Κατά την ομιλία του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, απηύθυνε νέο κάλεσμα στα κόμματα για συναίνεση. «Απαιτείται εθνική συνέργεια… Αλλιώς ο λαός δεν μπορεί να είναι αισιόδοξος» είπε στην ομιλία του, προσθέτοντας: «Κάθε κόμμα επιλέγει τον ορίζοντα της πολιτικής του.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέλεξαν τα κομματικά τους σύνορα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μας να δείξουμε αυξημένο αίσθημα ευθύνης. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση σε μια τόσο ιδιαίτερη στιγμή να δέχεται κριτική κομμάτων όχι στη βάση εναλλακτικής πολιτικής αλλά λόγω της θαλπωρής και της ασφάλειας που νοιώθουν από τη θέση της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα ο κ. Ρέππας προανήγγειλε πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα καταθέσει νομοσχέδιο για τη δομή του κράτους «που θα φέρει τα πάνω – κάτω στο δημόσιο τομέα», όπως τόνισε, χωρίς όμως να υπεισέρθει σε λεπτομέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χωρίς αποζημίωση όσοι ενταχθούν στην εργασιακή εφεδρεία

Αλλάζουν τα κριτήρια της εφεδρείας

Θολό τοπίο για τους 8.000 υπό απόλυση δημοσίους υπαλλήλους – 20.000 θα πάρουν το δρόμο για την σύνταξη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε