Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

“Αρπάχτηκαν” Παππάς και Άδωνις για τις τηλεοπτικές άδειες – Το… πορτοφόλι των καναλαρχών και η εμπλοκή Παττακού!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο “κρυστάλλινος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες”, ο ρόλος του πορτοφολιού των νυν ιδιοκτητών καναλιών, η αγωνία για τους εργαζόμενους και η «αλληλογραφία» του Πατακού και του Αδωνη Γεωργιάδη… Όλα αυτά «έμπλεξαν» στην Βουλή κατά την τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και την παρέμβαση του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, υποστηρίζοντας την τροπολογία που κατέθεσε σχετικά με ρυθμίσεις για διαφημιστικές καταχωρήσεις, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την ασφάλεια τις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων, αναφέρθηκε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τις αιτιάσεις τηλεοπτικών σταθμών για κυβερνητικές «εκκαθαρίσεις» υποστρίζοντας πως «το μόνο που στέκεται μεταξύ ενός τηλεοπτικού σταθμού που λειτουργεί και μιας νόμιμης άδειας είναι το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη, δηλαδή η διάθεσή του να πληρώσει για την άδεια…».

Μια έμμεση πλην σαφής απάντηση του κ. Νίκου Παππά στις αιτιάσεις που έχουν υποστηρίξει τόσο το ΜEGA όσο και ο ΣΚΑΙ. Ο υπουργός Επικρατείας μάλιστα τόνισε ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες “είναι κρυστάλλινος αντικειμενικός και πρότυπο για άλλες διαδικασίες» και αντεπιτέθηκε στους αντιδρώντες λέγοντας πως «είναι πολύ σύνηθες όταν έρχεται η πολιτεία να ρυθμίσει μια αγορά και κάποιοι θίγονται, ο τρόπος σκέψης των επιχειρηματικών να τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι κινήσεις αυτές γίνονται για να ευνοηθούν οι ανταγωνιστές τους. Ουδέν ψευδέστερον καλώντας όλους «να μην παίζουν με την τύχη των εργαζομένων».

Απαντώντας του ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνης Γεωργιάδης, είπε πως «ανατρίχιασα κ. υπουργέ για την ευαισθησία σας για τους εργαζόμενους, και δεν αμφιβάλω ότι έχετε ευαισθησία για τους εργαζόμενους, αλλά από την άλλη διαβάζουμε ότι χθες στην εορτή της Δημοκρατίας δηλώσατε πολύ χαρούμενος που “το MEGA έχει τελειώσει”. Εάν κύριε υπουργέ ισχύει αυτή η χαρά σας για το MEGA δεν μπορεί να ισχύει και η ευαισθησία σας για τους εργαζόμενους άλλο εάν δεν είναι το ίδιο για εσάς όλοι οι εργαζόμενοι. Θα πρέπει να μας απαντήσετε…»

Ο υπουργούς Επικρατείας Νίκος Παππάς σε υψηλούς τόνους του ανταπάντησε στον Αδωνη Γεωργιάδη ρωτώντας τον «εάν ισχύει η παλαιότερή δήλωση που εσείς είχατε κάνει στον ΣΚΑΙ για μένα ότι είμαι φασίστας; Επειδή δεν το αρνείστε, εγώ σας εύχομαι να συνεχίσετε την αλληλογραφία σας με τον Παττακό….» και πρόσθεσε «θα πρέπει να σταματήσει η υποκρισία σας με τους εργαζόμενους. Όταν η κυβέρνηση έφερε το νόμο όπου προβλέπεται ελάχιστος αριθμός εργαζομένων, εσείς και οι υποστηριχτές σας καναλάρχες αντιδρούσατε και μας λέγατε ότι ο νόμος παραβιάζει το διευθυντικό δικαίωμα. Τώρα σε ένα Κανάλι αυτή την ώρα συγκροτούνται συμβάσεις εργασίας εκεί που υπήρχαν μπλοκάκια. Ανακαλέστε, λοιπόν εσείς και ζητήστε συγνώμη για αυτά που είπατε ότι ο υπουργός θέλει να κόψει τον ΣΚΑΙ και καλή σας τύχη με τις κοινωνικές σας σχέσεις με τους πραξικοπηματίες…»

Επί προσωπικό ζήτησε τον λόγο ο Άδωνης Γεωργιάδης και παρ όλο που ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς είχε αποχωρήσει από την αίθουσα του απάντησε «δυστυχώς ο κ. Παππάς για μια ακόμα φορά χυδαιολόγησε και έφυγε. Χυδαιολόγησε με ερανίσματα και σπουδαίες… ανακαλύψεις του διαδικτύου. Και σηκώθηκε και έφυγε. Λοιπόν για να το ξεκαθαρίσουμε. Η αλληλογραφία που είπε ο υπουργός σχετικά με εμένα και τον Παττακό, είναι μια αφιέρωση που έγραψε ο Παττακός σε ένα βιβλίο του προς εμένα. Αυτό είναι όλο. Μια αφιέρωση που έγραψε εκείνος προς εμένα. Εάν εγώ γράψω σε ένα βιβλίο μου μια αφιέρωση στον υπουργό και του αποστείλω το βιβλίο αυτό σημαίνει ότι έχουμε αλληλογραφία; Και δεύτερον, εάν ήταν αφιέρωση που είχα εγώ γράψει προς αυτόν θα μπορούσε να έχει αυτό κάποια σημασία για εμέναν. Αλλά εδώ δεν έχουμε κάτι τέτοιο. Αυτή ήταν μια αφιέρωση που έγραψε ο ίδιος και έστειλε σε μένα, εγώ που εμπλέκομαι… Σε ότι δε αφορά την δήλωσή μου ότι συμπεριφέρεται ως «φασίστας» αυτό είναι μια πολιτική κριτική, κρίνοντας με τον τρόπο που νομοθετεί για τις τηλεοπτικές άδειες…»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε