Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Αρχηγική εμφάνιση Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή – Καταπέλτης κατά Τσίπρα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σκληρή κριτική άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδημώντας την κυβερνητική πολιτική που χάραξε χθες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης χαρατηριστικά είπε πως «ακούγοντας χθες τον Πρωθυπουργό στην Βουλή και βλέποντας τα πρόσωπα των συναδέλφων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και τα αναιμικά και λιγοστά τους χειροκροτήματα, σκέφτηκα ότι η προσαρμογή του ρεαλισμκού είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση για του ίδιους και τον πρωθυπουργό…»

Ο πρωθυπουργός, είπε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μας μίλησε «για ένα πρόγραμμα που δεν του ήταν καθόλου οικείο ούτε στην ουσία ούτε σε ωρολογία…. Για αυτό προσπάθησε να το πασπαλίσει με αρκετή αριστερή χρυσόσκονη. Ήταν ένας αχταρμάς….»

Χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό «φοβισμένο» σε σχέση με τον Πρωθυπουργό της αυτοπεποίθησης του Φεβρουαρίου. Τότε μας έλεγε ότι η Κυβέρνηση δεν δικαιούται να ζητήσει παράταση το Μνημονμίου, γιατί αυτή είναι μια λάθος πολιτική. Είναι ο ίδιο ο χθεσινός Πρωθυπουργός που να μας είπε ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια…».

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκη, είπε πως βρήκε « πολύ ενδιαφέρον ότι ο Πρωθυπουργός έθεσε την αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας…» αλλά αναρωτήθηκε « με ποιού την ευθύνη έκλεισαν οι τράπεζες και αυξήθηκε η ανεργία;» . Η αληθεια, είπε είναι ότι «σώσατε τη χώρα την τελευταία στιγμή με τις δικές όμως πλάτες. Μου θυμίζετε τον πυρομανή που αφού βάλει φωτιά στο σπίτι του, μετά, φωνάζει την πυροσβεστική για να του την σβήσει…».

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και το προσχέδιο του Προυπολογισμού που κατατέθηκε, είπε πως « ποτέ άλλοτε στα κοινοβουλευτικά ιστορικά χρονικά, τα οικονομικά που ανέφερε ο Πρωθυπουργό να διαψεύδονται από το προσχέδιο του Προυπολογισμού που ο ίδιος κατέθεσε στην Βουλή την ίδια ημέρα..» και αναρωτήθηκε «τον υπονομεύει ο υπουργός Οικονομικών, ή η ομάδα των 53…».

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προέβλεψε ότι με αυτά που μας είπε ο Πρωθυπουργός «η ανάκαμψη αυτή δεν θα έρθει ούτε το 2016 ούτε το 17 ούτε ποτέ…» Η ανάπτυξη, είπε, «για εμέναν συμπυκνώνεται σε τρείς λέξεις δουλειές, δουλειές, δουλειές… και αλήθεια εσείς πως αντιλαμβάνεστε την ανάπτυξη όταν οι επενδύσεις δεν υπόκεινται στις κείμενες διατάξεις αλλά στις αποφάσεις των επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ» και αναφέρθηκε στα παράδειγμα των Σκουριών και του ΟΛΠ. Τι αλήθεια ανάπτυξη οραματίζεστε «όταν τα μεγάλα έργα υποδομής παραμένουν βαλτωμένα, όταν δεν ακούσαμε χθες κουβέντα από τον Πρωθυπουργό για τα κοιτάσματα…. Πως πιστεύεται ότι θα έρθουν επενδύσεις, όταν οι επενδυτές που ήρθαν με όσα έγιναν το καλοκαίρι έχασαν τα λεφτά τους… Αυτό, πιστεύεται ότι ήταν ένα θετικό μήνυμα;» Και πρόσθεσε «αυτές τις απαντήσεις, είναι που ο Πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να δώσει ούτε στις ερωτήσεις που δέχθηκε από τον κ. Κλίτον. Και γι αυτό δεν έφταιγαν τα αγγλικά του, αλλά γιατί δεν έχει τις απαντήσεις ούτε στα ελληνικά…».

Οι επιχειρήσεις χρεοκοπούν, είπε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης «όταν ξεμένουν από ρευστό. Εσείς λέτε θα υπερφορολογήσω τις επιχειρήσεις γιατί δεν με ενδιαφέρει να ακουμπήσω το κόστος του δημοσίου…»
Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επέκρινε επίσης τον Πρωθυπουργός για όσα είπε χθες περί αναδιάρθρωση των οργανογραμμάτων των δημοσίων υπηρεσιών λέγοντας «καλά, δεν ενημερώσετε τον Πρωθυπουργό ότι τα οργανογράμματα έχουν ολοκληρωθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση και ήταν έτοιμα να εκδοθούν τα Προεδρικά Διατάγματα, που εσείς εγκαταλείψατε… Σας είχαμε πεί ότι το προηγούμενο υπερτροφικό υπουργικό σχήμα της κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει. Δεν μας ακούσατε. Τώρα το εγκαταλείψατε… Μαθαίνετε, αλλά μαθαίνεται στου “Κασίδη το κεφάλι”… To ίδιο έγινε και με το νόμο Κατρούγκαλου. Σας λέγαμε ότι με την διάλυση των Πειθαρχικών Συμβουλίων θα γύριζαν πίσω όλοι οι επίορκοι, εσείς δεν μας ακούγατε… τώρα γυρίζουν όλοι… συγχαρητήρια…»
 

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως « η χώρα δεν χρειάζεται το μίγμα πολιτική που εσείς προκρίνεται μέσα από τις προγραμματικές σας δηλώσεις. Αυτή η πολιτική δεν θα τραβήξουν τη χώρα έξω από το τέλμα. Δεν έχετε ούτε το σχέδιο ούτε και τα στελέχη για να τραβήξετε την χώρα έξω από το τέλμα»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε