Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αρχισε η κούρσα διαδοχής; – Πότε θα “ξαναχτυπήσουν” οι τρεις – Πώς αντιδρούν άλλοι κορυφαίοι υπουργοί

– Τι γνώριζαν οι τρεις κι έκαναν τώρα την κίνηση
– Ποιός και γιατί έμεινε απ΄έξω
– Ποια θα είναι η απάντηση Ρέππα, Σκανδαλίδη, Καστανίδη
– Παπουτσής μέσω κύκλων του:”Δεν μας έφτανε η τρόικα απ’ έξω, τώρα έχουμε και εσωτερική”

‘Εκπληξη και αμηχανία έχει προκαλέσει στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος η κίνηση των τριών βουλευτών που σε πολλά στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος θύμισαν την περίοσδο του 1994 – 95, όταν εκδηλώθηκε το “κίνημα των 4” που οδήγησε στη διαδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου απο τον Κώστα Σημίτη.

Και σε αυτήν την περίπτωση οι εκτιμήσεις των στελεχών συγκλίνουν στην άποψη οτι επι της ουσίας ξεκίνησε η κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ καθώς θεωρούν οτι οι τρεις θα “ξαναχτυπήσουν” ανάλογα με τις εξελίξεις των επόμενων ημερών. Επίσης πιθανολογείται οτι η “πασοκική τρόικα” είναι πιθανόν να διευρυνθεί καθώς συνομιλεί και με άλλα στελέχη οπως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Ηλίας Μόσιαλος.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός οτι σε αυτό τον λεγόμενο “μεταρρυθμιστικό άξονα” που διαμορφώνεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται απ’ έξω ο υπουργός ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης οι απόψεις του οποίου δεν απέχουν και πολύ απο το κείμενο των τριών κορυφαίων υπουργών.

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκάλεσε η αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος έσπευσε να προσεταιριστεί ή και να “καπελώσει”, σύμφωνα με κομματικούς αξιωματούχους, την κίνηση των τριών υπουργών, ελπίζοντας σε κομματικά οφέλη μακροπρόθεσμα.

Τα επόμενα 24 ωρα πιθανολογείται οτι θα υπάρξει αντίδραση και απο τα στελέχη που εκπροσωπούν το λεγόμενο “κοινωνικό ΠΑΣΟΚ” όπως ο Δημήτρης Ρέππας, ο Χρήστος Παπουτσής, ο Χάρης Καστανίδης, ο Κώστας Σκανδαλιδης κ.α.

Σύμφωνα με ορισμένες προσεγγίσεις κομματικών στελεχών, οι τρεις αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτήν την κίνηση διοτι πιθανότατα να γνωρίζουν ή να προβλέπουν τις προθέσεις του κ. Παπανδρέου. Στην κατεύθυνση αυτή τα κομματικά στελέχη εκτιμούν οτι αν και ο πρωθυπουργός δηλώνει οτι δεν θα φυγομαχήσει, δεν αποκλείεται να δρομολογήσει πολιτικές διαδικασίες που θα σχετίζονται ακόμη και με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ή και διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Ολα αυτά όμως, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, συνδεόνται με το αν και εφόσον υπάρξει τελική λύση στη Σύνοδο Κορυφής για το χρέος της Ελλάδας, κάτι που προς το παρόν θεωρείται μάλλον απίθανο.

Διαβάστε

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Ν.ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ: Τι συμβαίνει με τον πρωθυπουργό;

Από το δείπνο των τεσσάρων στην τρόικα του ΠΑΣΟΚ; – Τι σημαίνει το άρθρο Διαμαντοπούλου – Ραγκούση – Λοβέρδου

Γ. Παπανδρεου: “Δεν μπορώ να εγγυηθώ μια άμεση λύση σήμερα”

Βενιζέλος: “Καλός οιωνός το κείμενο παρέμβαση των τριών”

Βαρυσήμαντο άρθρο – παρέμβαση από Διαμαντοπούλου – Λοβέρδο – Ραγκούση – Θα σηματοδοτήσει εξελίξεις;

Αυτό ήθελαν να προλάβουν οι τρείς; Ετοιμάζεται πολιτική κίνηση ως τις 10/11

Μιχελάκης: Δείχνουν αδυναμία να λύσουν τα προβλήματα της χώρας

Ντόρα:”Δεν αρκεί η αρθογραφία”

ΣΥΡΙΖΑ: Βαφτίζουν “συντεχνία” το δικαίωμα της διεκδίκησης στην αξιοπρέπεια

ΚΚΕ: Μίσος, θράσος και υποκρισία απο τους υπουργούς

Κύκλοι Παπουτσή: “Δεν μας έφτανε η τρόικα απέξω, τώρα έχουμε και εσωτερική”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε