Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αρχισε το υπουργικό – Την Παρασκευή στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο – Αγώνας δρόμου για να ψηφιστεί χωρίς παρατράγουδα

– Ο Ευ. Βενιζέλος παρουσιάζει τον εφαρμοστικό νόμο
– Απο κόσκινο μέχρι την τελευταία στιγμή τα μέτρα
– “Θα καταψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο”, δηλώνει ο βουλευτής Κοζάνης, Αλ.Αθανασιάδης
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μπορεί η κυβέρνηση να πήρε ψήφο εμπιστοσύνης τα ξημερώματα της Τετάρτης χωρίς καμία έκπληξη με 155 ναι και 143 όχι όμως τα δύσκολα δεν φαίνεται να έχουν τελειώσει.

Το Μεσοπρόθεσμο είναι προ της ψήφισής του και αυτό θα αποδειχθεί το πιο κρίσιμο τέστ για την επιβίωση της κυβέρνησης Παπανδρέου. ‘Ηδη από το πρωί ο βουλευτής Κοζάνης Αλέξανδρος Αθανασιάδης, υπενθυμίζει με δηλώσεις του οτι τίποτα δεν έχει αλλάξει και οτι σκοπεύει να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

Που σημαίνει οτι πηγαίνουμε στους 154 και… βλέπουμε!

Λίγο πριν τις 17.30 άρχισε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όπου θα συζητηθεί ο εφαρμοστικός νόμος ο οποίος εξειδικεύει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Την εισήγηση κάνει ο κ. Ευ. Βενιζέλος, και η αποστολή του είναι να  κάμψει τις αντιρρήσεις μελών του υπουργικού συμβουλίου αλλά και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που διαφωνούν με την επείγουσα διαδικασία ψήφισής του.

Νωρίτερα συνεδρίασε για πρώτη φορά η κυβερνητική επιτροπή, ενώ το πρωί της Πέμπτης θα συγκληθεί και ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας του ΠαΣοΚ για θέματα Οικονομίας.

Στο υπουργείο Οικονομικών από το πρωί επικρατεί αναβρασμός με τους τεχνικούς συβούλους της τρόϊκας να περνούν από κόσκινο τα μέτρα και ιδιαίτερα το φορολογικό. Αξίζει να σημειωθεί οτι αφού κάνει την παρουσίαση του Μεσοπρόθεσμου στο υπουργικό, ο κ. Βενιζέλος θα δει τον επικεφαλής της τρόϊκας Πωλ Τόμσεν. (διαβάστε την είδηση)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 155 “ναι” στην κυβέρνηση, αλλά για πόσο; Τώρα αρχίζει ο Γολγοθάς των πολιτών

Φ. Σαχινίδης: “Σαν παίκτης του πόκερ συμπεριφέρεται ο Σαμαράς”

Επιμένει ο Σαμαράς για πρόωρες εκλογές – Λάβρος κατά του Πάγκαλου

Με την διαδικασία του κατεπείγοντος το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε