Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αρχίζει η Εξεταστική για τα δομημένα ομόλογα

Σε πρώτη φάση, η Εξεταστική αποφάσισε να ζητήσει πλήρη ενημέρωση και όλα τα στοιχεία σχετικά με τα δομημένα ομόλογα της περιόδου 2004-2007.

Στην επόμενη συνεδρίασή της η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των δομημένων ομολόγων την περίοδο 2004 – 2007, θα συντάξει ένα πρώτο κατάλογο μαρτύρων, ο οποίος, όπως συμφωνήθηκε από τα μέλη της, θα παραμείνει ανοιχτός.

Στη σημερινή, πρώτη της συνεδρίαση η Εξεταστική, που ασχολήθηκε με διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα, αποφάσισε να αρχίσει άμεσα τις εργασίες της, εξουσιοδοτώντας τον πρόεδρο της Επιτροπής Ντίνο Ρόβλια να ζητήσει από τη δικαιοσύνη, την άμεση αποστολή στη Βουλή της σχετικής δικογραφίας.

Σε πρώτη φάση, η Εξεταστική αποφάσισε να ζητήσει πλήρη ενημέρωση και όλα τα στοιχεία σχετικά με τα δομημένα ομόλογα της περιόδου 2004-2007 που κατέληξαν σε Ασφαλιστικά Ταμεία, όπως από την Τράπεζα της Ελλάδος, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τα υπουργεία Οικονομικών και Απασχόλησης, τη Δικαιοσύνη καθώς και την Επιτροπή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, από την οποία ζητούνται και τα σχετικά πορίσματα του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Γιώργου Ζορμπά.

Η κυβερνητική πλειοψηφία, πάντως, απέρριψε πρόταση της ΝΔ να ελεγχθούν όλα τα ομόλογα, δομημένα και μη από το 1999 μέχρι σήμερα, επικαλούμενη την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη διερεύνηση της υπόθεσης από το 2004-2007.

Ταυτόχρονα, το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση «για προσπάθεια συσκότισης και συγκάλυψης του σκανδάλου που την αφορά και αποπροσανατολισμού του έργου της Επιτροπής».

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, επανέλαβε την αναγκαιότητα της πρότασης του κόμματός του, αντιτείνοντας ότι όλα τα μέλη της αποδέχτηκαν ότι τα δομημένα ομόλογα είναι μια διεθνής πρακτική που άρχισε το 1997.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η πρώτη κυβέρνηση που χρησιμοποίησε δομημένα ομόλογα ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το 1999, για εξοπλιστικούς λόγους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε