Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ασφυκτικές οι πιέσεις προς τον Αντώνη Σαμαρά

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πυρετός διαβουλεύσεων στα γραφεία της Συγγρού, λίγο πριν από τη συνάντηση Σαμαρά με Παπανδρέου και Παπούλια στο Προεδρικό.

Ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με τους δυο αντιπροέδρους της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Δήμα και Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον σύμβουλό του Κ. Αρβανιτόπουλο και τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη, συσκέπτονται συνεχώς για αξιολογήσουν τις εξελίξεις και να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όλα αυτά ενώ οι πιέσεις που δέχεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι ασφυκτικές, εντός και εκτός του κόμματός του, λίγο πριν αποχωρήσει από τη Συγγρού για το Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα συναντήσει τον Κάρολο Παπούλια και τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Όσες φορές με έχει καλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχω ανταποκριθεί. Αν με καλέσει και τώρα, θα πάω» ήταν η πρώτη αντίδραση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην πρόταση του πρωθυπουργού, μέσα στο υπουργικό συμβούλιο, να μεταβούν μαζί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Λίγο μετά ήρθε και η επίσημη θέση της ΝΔ, με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη. «Γνωρίζουμε την ανακοίνωση του κ. Παπανδρέου. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ενημέρωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλέσει τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αντώνη Σαμαρά, ασφαλώς και θα ανταποκριθεί», ανέφερε.

Από νωρίς το πρωί, πριν ακόμη πάει στο προεδρικό μέγαρο για να συναντήσει τον Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος της ΝΔ δέχτηκε ασφυκτικές πιέσεις από το εσωτερικό του κόμματός του, από πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους ακόμη και από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να βάλει «νερό στο κρασί του» ώστε να μη συνεχιστεί η κατάσταση χάους στη χώρα, αποδεχόμενος κυβέρνηση συνεργασίας με πολιτικά πρόσωπα και όχι τεχνοκράτες.

Σε αυτό το κλίμα έγινε άλλωστε και η κίνηση των βουλευτών της ΝΔ που απείλησαν ακόμη και με ανεξαρτητοποίηση αν ο κ. Σαμαράς επιμείνει στην άρνηση του.

Και όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του μέσα στο προεδρικό αλλά και μετά τη συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια, μάλλον οι πιέσεις έπιασαν τόπο και φτάσαμε στην ιστορική αλλαγή του προέδρου της ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόεδρος Δημοκρατίας: “Πρώτα βρείτε τα μεταξύ σας και μετά ελάτε” – Παπανδρέου στο υπουργικό: “ Δεν παραιτούμαι αν δεν υπάρξει πρώτα συμφωνία”

Ιστορική αλλαγή στο παρά ένα της καταστροφής

Ποιοί θα μετέχουν στην πιθανή νέα κυβέρνηση – Όλα τα σενάρια 

Βουλευτές της ΝΔ προς Σαμαρά: “Πες ναι σε κυβέρνηση συνεργασίας”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ Κ. ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ “ΑΔΕΛΦΟ” ΚΟΜΜΑ

Η ώρα της εθνικής ευθύνης για τον Αντώνη Σαμαρά

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε