Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

“Αστειότητες” τα περί κόμματος επιχειρηματιών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ την ώρα που οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν στην αποστροφή των πολιτών για τα μεγάλα κόμματα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος μιλώντας στη γενική συνέλευση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου είπε οτι “εκείνο που δεν καταλαβαίνουν, όσοι ανακυκλώνουν τους φόβους τους”, για ίδρυση κόμματος επιχειρηματιών, “είναι ότι το δικό μας “κόμμα” υπάρχει ήδη. Το συναπαρτίζουν όλοι όσοι αισθάνονται ότι ανήκουν στην ανοιχτή κοινωνία της γνώσης και της δράσης, της αξιοσύνης και της άμιλλας”. Πρόσθεσε ότι “το “κόμμα” μας αποτελεί εδώ και χρόνια μια υπαρκτή πραγματικότητα, που στηρίζει την οικονομική πρόοδο και συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή, στη δημοκρατική σταθερότητα”.

Ο Δ. Δασκαλόπουλος δήλωσε ότι “αν το κράτος δεν αλλάξει, ο τόπος θα βουλιάξει” και ζήτησε από τα κόμματα να “κόψουν αυτοβούλως τον ομφάλιο λώρο με το κράτος που εξέθρεψαν για να τα εκτρέφει”, γιατί αλλιώς “το πολιτικό σύστημα κινδυνεύει να βρεθεί σε επικίνδυνο αδιέξοδο” τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ είπε ακόμα, ότι “τα μέτρα, που επιβάλει ο μηχανισμός στήριξης της ελληνικής οικονομίας, δεν επαρκούν. Όσοι νομίζουν ότι με το πακέτο βοήθειας ο κίνδυνος ξεπεράστηκε, τρέφουν μία επικίνδυνη αυταπάτη: τίποτα δεν έχει ακόμα κριθεί -και όλοι θα κριθούμε από την κρίση, από το πώς θα συμπεριφερθούμε στη διάρκειά της. Η κρατικοδίαιτη ανάπτυξη με δανεικά μάς τελείωσε» σημείωσε.
 

Να χαμηλώσει τους τόνους προσπάθησε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, η οποία ήταν παρούσα στη συνέλευση. «Η κατάσταση της οικονομίας σήμερα χρειάζεται συστράτευση όλων των δυνάμεων. Ευθύνες έχουμε όλοι μας» είπε.

Παράλληλα, η υπουργός τόνισε ότι “στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει τα κόμματα να επιτίθενται στους επιχειρηματίες, οι επιχειρηματίες στους πολιτικούς, οι πολιτικοί στους επιχειρηματίες, οι τρίτοι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και πάει λέγοντας, δημιουργώντας ένα ”γαϊτανάκι” ευθυνών”. 


Πρώτη δύναμη η… αδιευκρίνιστη ψήφος

Δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο τύπο καταγράφουν προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ -με πολύ χαμηλά ποσοστά- και πρώτη δύναμη στη χώρα την αδιευκρίνιστη ψήφο.
Χαρακτηριστική είναι η δημοσκόπηση της Alco  που δείχνει οτι τα ποσοστά της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχονται σε 36,1%, ενώ τα δύο κόμματα εξουσίας σταθερά πέφτουν, με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου το 26,3% από 34,7% που ήταν τον Ιανουάριο και η ΝΔ 18,3% από 25,5% τον Ιανουάριο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε