Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Άστραψε και βρόντηξε κατά Παπακωνσταντίνου η Μ. Παντελή

Άστραψε και βρόντηξε κατά Παπακωνσταντίνου η Μ. Παντελή

Ξέσπασε κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου η Μαρία Παντελή, την οποία ο πρώην υπουργός είχε κατονομάσει ως μια από τους 10 μεγαλοκαταθέτες της λίστας Λαγκάρντ. Συνεχίζεται η κατάθεσή της στην προανακριτική.

Από τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης η κυρία Παντελή καταθέτει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που εξετάζει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες του Γ. Παπακωνσταντίνου στον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης.

Σε ένα διάλειμμα της συνεδρίασης, η Μαρία Παντελή είχε συνομιλία με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και κατηγόρησε πως τον Γιώργο Παπωκωνσταντίνου για κατασυκοφάντηση και αναίτιο διασυρμό, που έχει υποστεί τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της.

Η κα Παντελή επέρριψε μεγάλες ευθύνες στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς ήταν η αιτία- όπως είπε- να ξεκινήσει όλη αυτή η κατασυκοφάντηση και ο διασυρμός της, κατονομάζοντάς την ως έναν από τους δέκα μεγαλοκαταθέτες, που ήταν στη «λίστα Λαγκάρντ» και του προκάλεσαν εντύπωση.

Πρόσθεσε δε, ότι έχει κάνει αγωγή κατά του κ. Παπακωνσταντίνου. «Γιατί πιστεύετε ότι στοχοποιηθήκατε;» ρωτήθηκε. «Για να σκεπάσουν, ίσως, τα δικά τους» απάντησε.

Ευθύνες μεγάλες επέρριψε η κ. Παντελή και σε ΜΜΕ, καθώς πολλά από αυτά, όπως ανέφερε, «μετέδωσαν μια εντελώς διαστρεβλωμένη εικόνα, χωρίς ίχνος αλήθειας».

Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπήρξε δικαιούχος του επίμαχου λογαριασμού των 550 εκατ. δολαρίων, όπως εμφανίζεται να είναι, ενώ σε ερώτηση γιατί άργησε να μιλήσει απάντησε: «Δεν μίλησα, γιατί θεωρούσα ότι ήταν τόσο αβάσιμα αυτά που γράφονταν που θα σταματούσαν κάποια στιγμή. Περίμενα να φύγει, όπως ήρθε, αυτή η ιστορία. Αναγκάστηκα να μιλήσω μήπως και σταματήσει αυτός ο διασυρμός. Γράψανε ότι είμαστε στο Παρίσι σε σπίτι με πισίνα. Ήρθαν να δούνε πώς ζούμε; Να διαπιστώσουνε πώς ζούμε; Τα παιδιά μου, σε δημόσιο σχολείο πάνε. Ο σύζυγός μου γυρίζει τον κόσμο με δέκα βαλίτσες για να πουλήσει γυαλιά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ρωτήθηκε αν πίσω από τον επίμαχο λογαριασμό βρίσκεται η Μαργαρίτα Παπανδρέου απάντησε, χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω τίποτα για Μαργαρίτα Παπανδρέου. Δεν είχαμε ιδιώτες πελάτες. Οι κινήσεις, που εγώ έβλεπα, των τραπεζικών λογαριασμών, ήταν από τράπεζα σε τράπεζα και όχι οι δικαιούχοι μεριδίων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Προανακριτική η γυναίκα που φέρεται να διαχειρίζεται τα 550 εκατ.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως δικαιολογούνται τα εισοδήματα των συγγενών Παπακωνσταντίνου

Εμπλέκουν σε σκάνδαλο το Γ. Παπακωνσταντίνου – Για χάρη της ξαδέλφης σταμάτησε επένδυση στον Έβρο;

Θα ξανακληθούν για κατάθεση οι συγγενείς Παπακωνσταντίνου μετά το πόρισμα του ΣΔΟΕ

Πήραν πίσω κακήν κακώς διάταξη που χάριζε πρόστιμα σε μεγαλοοφειλέτες που είναι και στην λίστα Λαγκάρντ

Αρνούνται να καταθέσουν στην Προανακριτική οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε