Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

''Αθώοι του αίματος'' εμφανίζονται τώρα οι Τούρκοι – Δεν περίμεναν πως θα αντιδρούσε η Ελλάδα μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν

''Αθώοι του αίματος'' εμφανίζονται τώρα οι Τούρκοι – Δεν περίμεναν πως θα αντιδρούσε η Ελλάδα μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 23.12.2012 | 18:42
Πρώτη δημοσίευση: 23.12.2012 | 12:52

- Δήθεν έκπληκτα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχουν τίτλους όπως ''Εξοργίστηκε η Ελλάδα" και ''Σκληρή απάντηση της Ελλάδας στον Ερντογάν''
- Ο Τ. Ερντογάν προσέβαλε τη χώρα μας με δηλώσεις πως ''Η Ελλάδα έχει βουλιάξει και πουλάει τα νησιά της'' ενώ δεν δίστασε να ειρωνευτεί την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους
- Το ύφος του Τούρκου Πρωθυπουργού ανάγκασε τον Δ. Αβραμόπουλο να του απαντήσει με πρωτόγνωρη επιθετικότητα
- ''Λίγα τα λόγια σου – Η χαιρεκακία δεν ταιριάζει σε ηγέτες''

Στην απάντηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στις δηλώσεις του Ερντογάν κάνει αναφορά στην ιστοσελίδα του το τηλεοπτικό δίκτυο Samanyolu.

''Σκληρή απάντηση της Ελλάδας στον Ερντογάν'' είναι ο τίτλος της είδησης και γράφει πως ''εξόργισαν την Ελλάδα οι δηλώσεις του Ερντογάν περι πώλησης νησιών της Ελλάδας και της αναβάθμισης της από την Standard &Poor’s''.

Η ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου δημοσιεύει αναλυτικά όλη τη δήλωση Αβραμόπουλου.Η ''Ελληνοτουρκική σύγκρουση'' μέσω δηλώσεων ξέσπασε μετά τα όσα προκλητικά είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν για ''την Ελλάδα που βουλιάζει''.
Ο Ερντογάν επιτέθηκε ακόμα και στους οίκους αξιολόγησης υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να αναβαθμίζουν την Ελλάδα “που πουλάει τα νησιά της” και να κρατά στάσιμη την Τουρκία.

Η απάντηση που έδωσε ο ΥΠΕΞ Δημήτρης Αβραμόπουλος:

«Χαιρέκακες δηλώσεις, που αναπαράγουν ψευδή στερεότυπα και ανακριβή στοιχεία, δεν ταιριάζουν σε ηγέτες και μάλιστα γειτόνων, που λένε ότι επιθυμούν την οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης.

Οι οικονομικές κρίσεις είναι σαν τις πανδημίες, δεν γνωρίζουν σύνορα και δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσουν την πόρτα. Για αυτό απαιτούνται μετρημένα λόγια.

Όσο για τα περί πώλησης νησιών, φοβούμαι ότι όσοι συμβουλεύουν τον κ. Ερντογάν δεν γνωρίζουν, ή μάλλον κατασκευάζουν πληροφορίες. Κανένα ελληνικό νησί δεν πωλείται, γιατί οι αξίες ενός έθνους δεν έχουν ποτέ τιμή. Και τα ιστορικά έθνη, όπως η Ελλάδα, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους. Αυτό καλά θα κάνει να μην το ξεχνά κανείς».

Περισσότερα στο OnAlert.gr
Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο