Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Αβραμόπουλος: Αποκαθήλωσε Καραμανλή – Εκλεισε την πόρτα για την επιστροφή του

Ο Καραμανλής αποχώρησε οικειοθελώς μετά από μια ιστορική συντριβή, είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

“Ο τέως πρωθυπουργός είναι ο πρώτος που ενοχλείται από την φημολογία για την επιστροφή του. Ηταν ένας καλός αρχηγός, έδωσε δύο νικηφόρες νίκες στην παράταξη, την έφερε στην εξουσία και κάποια στιγμή αποχώρησε οικειοθελώς μετά από την ιστορική συντριβή”.

‘Ετσι, απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος όταν ρωτήθηκε για τη φημολογία που έχει ξεσπάσει περί ενδεχόμενης επιστροφής του.

  Παράλληλα σημείωσε ότι κατά την περίοδο διακυβέρνησης από τον Κ. Καραμανλή έγιναν σημαντικά πράγματα τα οποία «επισκιάζονται από το νοσηρό κλίμα της εποχής» για να συμπληρώσει πως με την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά, «άνοιξε μία καινούρια εποχή, εμείς κοιτάμε μπροστά».

Για όσους αποχωρούν από τη ΝΔ

«Η ΝΔ έχει ένα συγκεκριμένο ιδεολογικό πλαίσιο. Όποιος το ενστερνίζεται το αποδέχεται και το υπογράφει βρίσκει την πόρτα ανοικτή», επεσήμανε μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real o κ. Αβραμόπουλος, αναφορικά με τη θέση του κόμματος, απέναντι στους διαφωνούντες και εκείνους που έχουν αποχωρήσει.
 Και συνέχισε:
«Τα κόμματα δεν είναι, όπως παλαιότερα, μαντριά. Η περίοδος των μαντριών τελείωσε. Οποιος θέλει να είναι εκεί, τον οδηγεί η συνείδησή του, είναι εκεί. Όποιος δεν θέλει, βρίσκει την πόρτα ανοικτή να φύγει και όποιος θέλει, βρίσκει την πόρτα ανοικτή να εισέλθει».

Αναφορικά με την επιστολή που, όπως αποκάλυψαν τα “Επίκαιρα”, είχε αποστείλει το 2008 προς τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή για την πορεία της οικονομίας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αρκέστηκε να σχολιάσει πως «τότε, οι ενδείξεις για την επερχόμενη κρίση, ήταν έντονες (…). Δεν χρειαζόταν κανείς να είναι ούτε καν οικονομολόγος για να το καταλάβει. Η Ελλάδα, περίμενε λοιπόν τη σειρά της», προσθέτοντας ότι τέτοιου είδους επιστολές συνηθίζονται στο εσωτερικό μίας κυβέρνησης, ενώ ερωτηθείς σχετικά, παραδέχθηκε ότι δεν έλαβε ποτέ απάντηση για να σημειώσει: «Φαντάζομαι ότι (σ.σ.: τα στοιχεία της επιστολής), θα αναλύθηκαν από το οικονομικό επιτελείο».

Φουντώνει η συζήτηση για ενωμένη κεντροδεξιά και την επιστροφή Καραμανλή

«Τροφή» στην συζήτηση για την ενότητα της κεντροδεξιάς, αλλά και για τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, έδωσαν και σήμερα οι δηλώσεις στελεχών της ΝΔ.

Ο πρώην υφυπουργός Υγείας κ. Θανάσης Γιαννόπουλος μιλώντας στο «ράδιο 9» κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος ζήτησε την επιστροφή της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη στη ΝΔ. Συγκεκριμένα ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε: «Όλοι πρέπει κάποια στιγμή να μπουν μέσα, η κεντροδεξιά παράταξη είναι μεγάλη. Στην πολιτική όλα μπορούν να συμβούν. Η παράταξη κατακερματισμένη δε μπορεί να έχει κυβερνητικό μέλλον και προοπτική. Δεν είναι φαινόμενο μόνο στην Ελλάδα η επάνοδος πολιτικών προσώπων μετά από κάποια χρόνια. Ο τόπος έχει ανάγκη τώρα από μια σοβαρή κυβέρνηση». 

Στο θέμα αναφέρθηκε όμως και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος θέλησε να βάλει τέλος στην «ποιμενική θεωρία της πολιτικής» του Ευάγγελου Αβέρωφ λέγοντας ότι «τα κόμματα δεν είναι μαντριά». Για την ενότητα της κεντροδεξιάς ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε: «Η ΝΔ έχει ένα συγκεκριμένο ιδεολογικό πλαίσιο. Όποιος το ενστερνίζεται το αποδέχεται και το υπογράφει βρίσκει την πόρτα ανοικτή, τα κόμματα δεν είναι όπως παλαιότερα, μαντριά. Η περίοδος των μαντριών τελείωσε. Όποιος θέλει να είναι εκεί, τον οδηγεί η συνείδησή του, είναι εκεί. Όποιος δεν θέλει, βρίσκει την πόρτα ανοικτή να φύγει και όποιος θέλει, βρίσκει την πόρτα ανοικτή να εισέλθει». Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε και στον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή αποδίδοντάς του εμμέσως ευθύνες γιατί δεν ανταποκρίθηκε από τον χειμώνα του 2008 στα μηνύματα που έδειχναν ότι η οικονομική κρίση είναι προ των πυλών. Ερωτηθείς για τη φημολογία που έχει ξεσπάσει περί ενδεχόμενης επιστροφής του Κ. Καραμανλή στα πολιτικά πράγματα, υποστήριξε ότι ο πρώτος που ενοχλείται από αυτό πρέπει να είναι ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής. Πρόσθεσε δε ότι «ο κ . Καραμανλής ήταν καλός αρχηγός, έδωσε δύο νίκες στην παράταξη, την έφερε στην εξουσία και κάποια στιγμή αποχώρησε οικειοθελώς μετά από την ιστορική συντριβή».

Στο θέμα της ενδεχόμενης επιστροφής Καραμανλή αναφέρθηκε όμως και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Βασιλική Τζότζολα σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ. «Ο κ. Καραμανλής ήταν πρόεδρος της ΝΔ για 12 χρόνια και πρωθυπουργός για 5,5 χρόνια και έκλεισε μόνος του τον κύκλο του παραμερίζοντας ακόμη και τα σχόλια που θέλουν να προκαλέσουν αναταραχή».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε