Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αβραμόπουλος: “Η Ευρώπη πρέπει να δώσει ένα χέρι βοήθειας στην Κύπρο”

Αβραμόπουλος: “Η Ευρώπη πρέπει να δώσει ένα χέρι βοήθειας στην Κύπρο”

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την επίσκεψή του στη Σλοβακία, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Κύπρο, τονίζοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να τη βοήθησει.

“Η Ευρώπη πρέπει να δώσει ένα χέρι βοήθειας στην Κύπρο και να τιμήσει τις αρχές της. Χρειάζεται αλληλεγγύη και πολιτική ενότητα για να βγούμε από την κρίση και να προχωρήσουμε”, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι στις χώρες της νότιας Ευρώπης, οι οικονομίες των οποίων δοκιμάζονται αυτή την περίοδο, η κρίση έχει γνωρίσματα με πολύ μεγάλες διαφορές. «Υπάρχει όμως και κάτι κοινό, αφενός βιώνουμε όλοι δύσκολες και καθοριστικές στιγμές και αφετέρου έχουμε κοινές αρχές. Είναι αυτές που μας ένωσαν και ενέπνευσαν το όραμα των ιδρυτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πυρήνας αυτών των αρχών είναι η έννοια της αλληλεγγύης» τόνισε. «Και σε τούτη τη συγκυρία, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να τείνει ένα χέρι βοήθειας. Βοηθώντας τον κυπριακό λαό, βοηθάμε τους λαούς της Ευρώπης» πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Επισημαίνοντας ότι μια τέτοια κίνηση «δεν είναι πολυτέλεια, είναι υποχρέωση προς την κοινή μας ευρωπαϊκή ιστορία και το κοινό μας μέλλον» ο υπουργός Εξωτερικών παρέπεμψε σε μία επισήμανση του Σλοβάκου ομολόγου του, Μίροσλαβ Λάιτσακ, πως «η κρίση δεν γνωρίζει σύνορα, δεν ξέρεις πότε θα έρθει να χτυπήσει και τη δική σου πόρτα». «Τώρα που η κρίση μας έκανε πιο ώριμους, θα πρέπει να προχωρήσουμε στη μόνη λύση που προβάλλει. Χρειάζεται αλληλεγγύη και πολιτική ενότητα» συμπλήρωσε.

Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι αυτή ήταν «η ουσία» του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, τονίζοντας πως «πρόκειται για τον πολιτισμό της Ευρώπης, την ιστορία της, το μέλλον της». «Βάζουμε τέλος στις αντιπαραθέσεις και μένουμε ενωμένοι» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι για την «κληρονομιά» που θα αφήσουμε πίσω μας, «υπεύθυνοι» είμαστε εμείς υπογραμμίζοντας: «Ήταν το πεπρωμένο μας να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση, αλλά είναι καθήκον μας να βρούμε τον τρόπο να εξέλθουμε από αυτή και να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον της μεγάλης, κοινής μας πατρίδας, που είναι η Ευρώπη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαμαράς – Αναστασιάδης συμφώνησαν να απορροφηθούν από ελληνικές τράπεζες τα υποκαταστήματα των κυπριακών

Κύπρος: πρώτα συμφωνία με Ε.Ε. Μετά βοήθεια από Ρωσία

Μόνο όχι εισπράττει η Κύπρος από τους εταίρους της – Η τρόικα απέρριψε το μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου Αναστασιάδη

Λαϊκή Τράπεζα: Αν δεν καταψηφιζόταν η απόφαση του Eurogroup δεν θα βρισκόμασταν σήμερα εδώ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε