Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Αχαϊα:Ο Γ.Παπανδρέου για το λεφτά υπάρχουν:Το είπα αλλά μετά αναρωτιόμουν!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο πρώην πρωθυπουργός προβλέπει άνοδο του ΠΑΣΟΚ και αναφέρεται στις αντιδράσεις για την παρουσία ως επικεφαλής,  στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Αχαϊα…

Συνέντευξη για τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και όσα διαδραματίστηκαν κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας απο το ΠΑΣΟΚ, παραχώρησε ο πρωήν πρωθυπουργός και πρόεδρος του κινήματος Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στο SUPER B της Πάτρας, αναφέρθηκε αρχικά στο διακύβευμα των εκλογών τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση ευθύνης προοδευτικής κατεύθυνσης, που να μπορέσει να αναλάβει το βάρος της συνέχισης της προηγούμενης προσπάθειας για την διάσωση της χώρας.

Παράλληλα ανέφερε ”πως εκτός ευρώ χρεωκοπούμε πλέον και επίσημα, με ανεξέλεγκτες συνέπειες για την πορεία του τόπου”. Ωστόσο όπως είπε σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν συντηρητικές λογικές και χαρακτήρισε “συντηρητικά κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ”, υποστηρίζοντας πως “δεν λένε κουβέντα για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, την μείωση του κράτους κ.α. και προέβλεψε πως στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση θα έχει ανοδική πορεία το ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με την υπογραφή του μνημονίου υπερασπίστηκε την πολιτική που ακολούθησε, υπογραμμίζοντας πως αποχωρώντας απο την εξουσία η ΝΔ του παράδωσε την “καυτή πατάτα”, ενώ δεν είπε την αλήθεια για το πραγματικό χρέος. “Μόλις 2-3 ημέρες προ των εκλογών του 2009 ενημερώθηκα απο τον κύριο Προβόπουλο, διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος πως το χρέος μπορεί να είναι διψήφιο νούμερο, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή μιλούσε μια μονοψήφιο, για να αποδιχθεί στην συνέχεια πως ήταν πάνω απο 16%”.

“Το μνημόνιο ήταν μια πολύ δύσκολη χημειοθεραπεία. Αν σήμερα έχουμε μεγάλα ποσοστά ανεργίας και κλειστές επιχειρήσεις, χωρίς τα χρήματα που δόθηκαν μέσω του μνημονίου, θα έβαζαν λουκέτο μαζικά επιχειρήσεις και οι άνεργοι θα ήταν διπλασίοι”.

Εξάλλου, αναφερόμενος στο πολυσυζητημένο “λεφτά υπάρχουν” σημείωσε πως υπήρξε αποσπασματική αναφορά, καθώς στην συνέχεια είχε αναρωτηθεί πού είναι και ποιοί τα έχουν.

Τέλος για την παρουσία του στην Αχαϊα, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου και σε σχετική ερώτηση για τις επικρίσεις που ακούστηκαν πως δεν εκπροσωπείται επάξια η περιοχή, σημείωσε: Τόσο η φυσική μου παρουσία θα είναι έντονη όσο και οι παρεμβάσεις μου θα είναι συνεχείς για την προώθηση ζητημάτων. Στάθηκε πάντως ιδιαίτερα στα θέματα που μπορούν να αναπτύξουν δράσεις στο νομό, όπως η διασύνδεση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ με τις επιχειρήσεις του τόπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Ηράκλειο:Επεισοδιακή ομιλία Χρυσοχοϊδη-”Σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο. Διάβασες τώρα το μνημόνιο”;

Δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή ο Γ.Παπανδρέου;

Να ποιοι βγάζουν πρώτο κόμμα την Κυριακή

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε