Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αχμετ Νταβούτογλου: ”Ελληνικό νησί το Καστελόριζο αλλα…”

Αχμετ Νταβούτογλου: ”Ελληνικό νησί το Καστελόριζο αλλα…”

Ανέκρουσε πρύμναν ο Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Δημήτρη Δρούτσα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε με σαφήνεια ότι το Καστελόριζο είναι ελληνικό νησί: ”To Καστελόριζο είναι ελληνικό νησί δεν το αμφισβητούμε ποτέ αυτό.
Το θέμα του Καστελόριζου είναι άλλο. Είπα ότι βρίσκεται στη Μεσόγειο όχι στο Αιγαίο.”

Δηλαδή ο κ. Νταβούτογλου επιμένει ότι …ανήκει στη Mεσόγειο. Φυσικά αυτό γίνεται γιατί η Άγκυρα μέσω του Νταβούτογλου, αποδέχεται…την ύπαρξη του Καστελόριζου, αλλά δεν θέλει να αποδεχτεί, ότι η ύπαρξη αυτού του νησιού αυξάνει την ΑΟΖ της Ελλάδας κατά 200 νμ και χαλάει τα σχέδια της για τον καθορισμό της δικής της ΑΟΖ απευθείας με την Αίγυπτο.

O κ. Νταβούτογλου θα απασχολήσει κι άλλο τα ελληνικά ΜΜΕ αφού από σήμερα ξεκινά η 3ήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα. ‘Ηδη ο κ. Νταβούτογλου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό.

Στα 2/3 του προγράμματος του κ. Νταβούτογλου προγραμματίζονται επισκέψεις στη Θράκη, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη. Η ελληνική κυβέρνηση, που έδωσε άδεια στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας να επισκεφθεί την Κομοτηνή, την Ξάνθη και περιοχές που είναι εγκατεστημένη η μουσουλμανική μειονότητα, όπως ο Εχίνος, χαρακτηρίζει ιδιωτικό το πρόγραμμα των επισκέψεων του κ. Νταβούτογλου στη Θράκη και τη Μακεδονία.

Από την Αθήνα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας αναμένεται να μετακινηθεί αεροπορικώς στην Αλεξανδρούπολη το πρωί της Τετάρτης, 9 Μαρτίου. Ο κ. Νταβούτογλου, συνοδευόμενος από Τούρκους διπλωμάτες και δημοσιογράφους, σχεδιάζει να συνεχίσει την περιοδεία του στην Κομοτηνή και την Ξάνθη, ενώ το βράδυ της 9ης Μαρτίου αναμένεται να διανυκτερεύσει στην Καβάλα. Την επόμενη Πέμπτη θα συνεχίσει το ταξίδι του, επισκεπτομένος το σπίτι του Κεμάλ και το προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι κρύβεται πίσω από την επίσκεψη Νταβούτογλου-Τι εννοούσε για το Καστελόριζο-κρίση βλέπουν οι Τούρκοι

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε