Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αχτσιόγλου: Αντιστεκόμαστε σε όσα απαιτούν όμιλοι και ΔΝΤ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Για το κεντρικό πολιτικό αίτημα της κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, μίλησε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό.

Η υπουργός τόνισε πως “Οι πολιτικές επιλογές για τις εργασιακές σχέσεις που υιοθετήθηκαν την περίοδο 2010-2014 και τα μέτρα που λήφθηκαν με τους νόμους που προανέφερα δεν ήταν μόνο αντίθετα με θεμελιώδεις αρχές του νομικού μας πολιτισμού. Ήταν προπάντων μέτρα άδικα, ανήθικα και καταστροφικά. Φυσικά τα μέτρα αυτά υπηρετούσαν έναν κεντρικό και πολλάκις διατυπωμένο πολιτικό στόχο: τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας στη βάση της συντριβής της εργασίας.”

Παράλληλα σημείωσε πως “Απέναντι στον πολιτικό αυτό στόχο, η Κυβέρνησή μας είχε, έχει και θα έχει στόχο να ανατρέψει τις συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές.

1) Υλοποιώντας μια σειρά μέτρων προστασίας των χαμηλότερων στρωμάτων.
2) Αντιμετωπίζοντας την ανεργία και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, που δίνουν προοπτική στις ζωές των νέων ανθρώπων.
3) Υποστηρίζοντας την αναδιανομή εισοδημάτων υπέρ του κόσμου της εργασίας, που είναι προϋπόθεση της ανάπτυξης και όχι αποτέλεσμά της.
4) Διεκδικώντας την κατοχύρωση και εφαρμογή στην πράξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που αποτελούν θεμελιώδη προϋπόθεση για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη χώρα μας.”

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου “η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων συνιστά για την κυβέρνησή μας κεντρικό πολιτικό αίτημα στην εξελισσόμενη διαπραγμάτευση. Αυτονόητη προϋπόθεση της δίκαιης ανάπτυξης όμως είναι να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα ο κύκλος της εργασιακής απορρύθμισης. Γι αυτό και αντιστεκόμαστε στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων που επιδιώκουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και το ΔΝΤ.”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε