Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Αύγουστο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στα 5,105 δις ευρώ διαμορφώθηκαν τον Αύγουστο τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου προς τους ιδιώτες παρουσιάζοντας αύξηση από τα 4,955 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιούλιο. Τον ίδιο μήνα οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων προς τον ιδιωτικό τομέα ανήλθαν σε 809 εκατ. ευρώ έναντι 781 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο.

Αυτά προκύπτουν από τα μηνιαία στοιχεία για την πορεία των μεγεθών της Γενικής Κυβέρνησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κρατικού προϋπολογισμού προς τον ιδιωτικό τομέα ανέρχονταν τον Αύγουστο σε 728 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση από τα 753 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο.

Οι οφειλές των Λοιπών Νομικών Προσώπων του δημοσίου ανέρχονταν σε 264 εκατ ευρώ έναντι 251 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε 317 εκατ. ευρώ έναντι 316 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Οι μεγαλύτερες οφειλές προς τους ιδιώτες αφορούν τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης όπου χρωστούσαν τον Αύγουστο 2,571 δις ευρώ έναντι 2,457 δις ευρώ τον Ιούλιο και των νοσοκομείων με οφειλές 1,225 δις ευρώ έναντι 1,179 δις ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε