Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Aυτή η κυβέρνηση “δεν τραβάει” – Ένα μήνα μετά… ανασχηματισμός!

Ίσως θα είναι ο πιο σύντομος ανασχηματισμός στην ιστορία μιας κυβέρνησης αφού μόλις πριν από λίγες ημέρες έκλεισε ένα μήνα ζωής.

Ούτως ή άλλως όμως, αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με όλες τις άλλες που έχουμε ζήσει στην πορεία των χρόνων.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι εμφανές ότι δεν τραβάει και αυτό γιατί πολλά από τα μέλη της δεν είναι προσηλωμένα στο έργο που πρέπει να γίνει ώστε να κλείσει ο κύκλος της και να οδηγηθούμε σε εκλογές.

Ο πρώτος μήνας του χρόνου θα είναι ιδιαίτερα καθοριστικός για την πορεία της χώρας και όπως λένε όλοι, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν κορυφαίοι υπουργοί οι οποίοι αντί να ασχολούνται με τα καυτά ζητήματα που πρέπει να λυθούν, να ασχολούνται με τα εσωκομματικά τους. Για παράδειγμα, πως να είναι προσηλωμένοι στα καθήκοντάς τους οι κύριοι Βενιζέλος, Λοβέρδος και Χρυσοχοϊδης, ακόμα και η κα Διαμαντοπούλου, όταν έχει ανοίξει η κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ;

Γι’ αυτό και αυτό που προκρίνεται είναι ένα μικρότερο σχήμα με κυβέρνηση τεχνοκρατών όπως στην Ιταλία.

Για να γίνει όμως ο ανασχηματισμός πρέπει να συμφωνούν όλοι. Και απ’ ότι φαίνεται, εκτός από τον Γ.Καρατζαφέρη που το έθεσε και επίσημα στον πρωθυπουργό, σύμφωνος φέρεται να είναι και ο Γ.Παπανδρέου.

Όσο για τον Α.Σαμαρά, δεν φαίνεται κι εκείνος να είναι αρνητικός όπως για παράδειγμα στο θέμα της παράτασης της ζωής της κυβέρνησης. Ισα – ίσα, έλεγαν πηγές από τη ΝΔ, αν βελτιωθεί το σχημα και προχωρήσει με πιο γρόγορους ρυθμούς το έργο του, τόσο πιο γρήγορα θα πάμε σε εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μας ζητούν συνεχώς θυσίες και τσακώνονται για το ποιός υπουργός απέτυχε περισσότερο

Τετάρτη ξεκινάει η κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ;

Ανασχηματισμό ζήτησε ο Γ. Καρατζαφέρης


Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε