Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

“Αυτή η συμφωνία δεν δεσμεύει την ελληνική κοινωνία”

Για μια επώδυνη συμφωνία που μόνο δεινά θα φέρει στην ελληνική κοινωνία και δεν πρόκειται να καταστήσει το χρέος βιώσιμο κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ “αυτή τη φορά οι πανηγυρισμοί δεν θα κρατήσουν ούτε τρεις μέρες” καθώς σύντομα “οι μισθοί και οι συντάξεις θα συρρικνωθούν κι άλλο. Τα σχολειά και τα νοσοκομεία θα καταρρεύσουν. Μεγάλο τμήμα του πληθυσμού δεν θα έχει πρόσβαση σε σημαντικά αγαθά μαζικής κατανάλωσης”

Ο Αλέξης Τσίπρας καυτηριάζει τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού με προτεραιότητα στην αποπληρωμή των χρεών και ειδικά την πρόβλεψη για συνταγματική κατοχύρωσή της λέγοντας πως πρόκειται για “μια πρόβα τζενεράλε για τη συνταγματοποίηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο του νεοφιλελευθερισμού”

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας “είναι προφανές ότι αυτή η συμφωνία αφορά και δεσμεύει αποκλειστικά αυτούς που υπογράφουν. Δεν υπογράφει ο ελληνικός λαός. Υπογράφει μία κυβέρνηση εξ ονόματός του που δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση. Αυτή η συμφωνία, λοιπόν, δεσμεύει μόνο τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. Δεν δεσμεύει την ελληνική δημοκρατία, δεν δεσμεύει την ελληνική κοινωνία, προφανώς και δεν δεσμεύει την αριστερά”

Διαβάστε επίσης:
Ο Βενιζέλος φεύγει… Οι εκλογές έρχονται

Μόνιμη τρόικα στην Αθήνα, μόνιμος λογαριασμός για το χρέος, μόνιμος και ο γγ Φορολογικών – Οι όροι των δανειστών για το “πακέτο” των 230 δισ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε