Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

«Αυτοδιαγράφηκε» η επίσημη αντίδραση της ΝΔ για την Έλσα Παπαδημητρίου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Ξένο σώμα» θεωρείται για τη Νέα Δημοκρατία η Έλσα Παπαδημητρίου, μετά την απόφασή της να υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Στην ομιλία της, η βουλευτής Αργολίδας, ανακοίνωσε πως ανεξαρτητοποιείται και άπαντες ανέμεναν την επίθεση θέση του κόμματος, από τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς είχε εξ αρχής θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

«Η κα Έλσα Παπαδημητρίου ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει από τις τάξεις της ΝΔ. Αυτοδιαγράφηκε. Η ΝΔ συνεχίζει την πορεία ελπίδας και ευθύνης που οφείλει στον ελληνικό λαό», δήλωσε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Κώστας Τασούλας, στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Αυτή ήταν η επίσημη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το «αντάρτικο» της κας Παπαδημητρίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Έλσα Παπαδημητρίου διαφοροποιείται από την κομματική γραμμή, αφού κι άλλες φορές έχει διατυπώσει θέσεις που είναι σε διαφορετικό μήκος κύματος από αυτή της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αμέσως μετά την ομιλία και την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησής της, έσπευσαν να προβλέψουν ότι η επόμενη κίνησή της θα ήταν να προσχωρήσει στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Εκείνη, όμως, άσκησε κριτική στην απόφαση της Δημοκρατικής Συμμαχίας να ψηφίσει “παρόν”, κάνοντας λόγο για “κίνηση Ποντίου Πιλάτου”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Έλσα Παπαδημητρίου πήρε την απόφαση να κινηθεί εκτός κομματικής γραμμής χωρίς να έχει κάνει καμία συνεννόηση ή επαφή με την πρόεδρο ή κάποιο από τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Επρόκειτο για προσωπική της απόφαση και τουλάχιστον για το αμέσως επόμενο διάστημα εκτός εξαιρετικού απρόοπτου θα παραμείνει ανεξάρτητη βουλευτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είπε “ναι” η Έλσα Παπαδημητρίου και ανεξαρτητοποιήθηκε

Πέρασε το Μεσοπρόθεσμο με 155 ΝΑΙ! ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ έχασαν από έναν βουλευτή

Στα μέτρα σας κ.Πετσάλνικε ο κανονισμός της Βουλής;

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε