Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

“Αυτοκριτική” από όλους ζήτησε ο Κάρολος Παπούλιας

“Αυτοκριτική” από όλους ζήτησε ο Κάρολος Παπούλιας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.03.2011 | 15:11
Πρώτη δημοσίευση: 13.03.2011 | 15:01

Γενναίες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και αυτοκριτική ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας,

κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και των μελών της Ιεράς Συνόδου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

"Η κατάσταση γύρω μας επιδεινώνεται από την οξύτατη οικονομική κρίση που βιώνουμε. Χρόνιες παθογένειες του παρελθόντος, που τώρα προβάλλονται στο δύσκολο παρόν προδιαγράφουν ένα δύσκολο μέλλον. Οι καιροί απαιτούν αποφάσεις γενναίες απ' όλους μας και αυτοκριτική, τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο θεσμών. Η κρίση που διανύουμε δεν είναι μόνο αποτέλεσμα επιζήμιων και άστοχων πολιτικών που υιοθετήθηκαν. Είναι και κρίση αξιών", επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπούλιας εξήρε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας στην ανακούφιση των ευπαθών ομάδων, τονίζοντας ότι ειδικά στις μέρες μας το έργο αυτό πρέπει να αποτελεί κεντρική επιδίωξη και αποστολή, ενώ σημείωσε ότι η συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας πρέπει να ενισχυθεί.

O αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προέβαλε ως επιτακτική ανάγκη να "δούμε το πολιτικό γίγνεσθαι πέρα από την εικόνα, τα αίτια της κρίσης πέρα από την οικονομική ύφεση και να προσανατολιστούμε στην κρίση ως ευκαιρία για ανασυγκρότηση".

Ο κ.κ. Ιερώνυμος υπενθύμισε ότι η Εκκλησία είναι παρούσα στην αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ κάλεσε την Πολιτεία να "προσέξει τη χείρα της συνεργασίας" της Εκκλησίας.

Στο τέλος της αντιφώνησής του, ο αρχιεπίσκοπος προσέφερε ως δώρο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα εκκλησιαστικό σκεύος.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook