Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Αυτός είναι το μυστικό όπλο της Μέρκελ στην Ελλάδα

Αυτός είναι το μυστικό όπλο της Μέρκελ στην Ελλάδα

Πρόκειται για τον Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, ειδικό επιτετραμμένο της γερμανικής κυβέρνησης στην Ελλάδα, που σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung ”κάτι κάνει σωστά. Οι Έλληνες δεν τον χορταίνουν”.

«Το μυστικό όπλο της Μέρκελ» τιτλοφορείται εκτενέστατο άρθρο της Süddeutsche Zeitung στο «σαλόνι» της εφημερίδας, το οποίο αναφέρεται στην πρόσφατη περιοδεία του Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, ειδικού επιτετραμμένου της γερμανικής κυβέρνησης για την Ελλάδα, σε Πτολεμαϊδα, Βέροια και Ηράκλειο. Η εφημερίδα σημειώνει πως «κάτι κάνει σωστά. Οι Έλληνες δεν τον χορταίνουν».

Η Süddeutsche Zeitung επισημαίνει ότι ο κ. Φούχτελ πρέπει καταρχάς «να φροντίσει για τη βελτίωση του κλίματος μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας». Και για το σκοπό αυτό «έχει ξεκινήσει ένα είδος επανάστασης από χαμηλά, την οποία θα πρέπει από κοινού να κάνουν Γερμανοί και Έλληνες περιφερειακοί πολιτικοί. Μακριά από πρωτεύουσες και κομματικά συμφέροντα.

Η ευκαιρία για κάτι τέτοιο είναι πρόσφορη. Τα παραδοσιακά ελληνικά κόμματα έχουν χάσει μεγάλο μέρος της δύναμη τους. Οι Έλληνες δήμαρχοι και περιφερειάρχες διαβεβαιώνουν εντωμεταξύ πως είναι εκεί μόνο για τους πολίτες. Κι ίσως το πιο εντυπωσιακό είναι πως σε μια τέτοια επανάσταση η γερμανική βοήθεια είναι καλοδεχούμενη. Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός βομβαρδίζεται από προσκλήσεις τοπικών παραγόντων. Μαζί του δεν φέρνει όμως τίποτα περισσότερο από κάτι που θα μπορούσε γρήγορα να εξανεμιστεί: ελπίδα».

Η Ελλάδα βρίσκεται υπό τεράστια πίεση από πλευράς μεταναστών

«Εδώ πεθαίνεις γρήγορα» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύει η Tageszeitung του Βερολίνου, η οποία αναφέρεται στους μετανάστες-θύματα βίας στην Ελλάδα. Η εφημερίδα αναφέρει αρκετά ενδεικτικά παραδείγματα μεταναστών που χτυπήθηκαν και επιχειρεί μια εξήγηση: «Για όλα αυτά δεν μπορεί να υπάρξει καμία συγγνώμη. Υπάρχουν μόνο προσπάθειες εξήγησης. Η Ελλάδα βρίσκεται υπό τεράστια πίεση από πλευράς μεταναστών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τουλάχιστον 300 μετανάστες περνούν κάθε μέρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Το κακό σύστημα χορήγησης ασύλου, το οποίο ζουν πολλοί μετανάστες στην Ελλάδα, μετατρέπει ‘τη χώρα σε μια ξεχωριστή φυλακή’, όπως πολύ χαρακτηριστικά δήλωσε ένας Σουδανός μετανάστης».

Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Δεν επιτρέπεται αυτό το λίκνο του δυτικού πολιτισμού να διολισθαίνει σε μια εποχή θεσμοθετημένης βίας. Η Ε.Ε. θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τα θεμελιώδη δικαιώματα, όλων αυτών που έρχονται με την ελπίδα να βρουν μια καλύτερη και πιο ασφαλή ζωή στην Ευρώπη».

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε