Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

BBC: Έλληνας υπουργός κατηγορεί την Ε.Ε. γιατί δεν απέτρεψε την κρίση

ΦΩΤΟ REUTERS

Φταίει ο… Χατζηπετρής για την οικονομική κατρακύλα της Ελλάδας; Φταίει σίγουρα η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης.

«Είτε η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έκανε σωστά τη δουλειά της είτε ήξερε και δεν έκανε τίποτα» λέει ο υπουργός Τουρισμού, μέλος της νυν και της πρώην κυβέρνησης, σύμφωνα με δηλώσεις του που μεταδίδει το BBC.

«Ο κόσμος πρέπει να θυμάται ότι Ευρωπαϊκά Ιδρύματα παρακολουθούσαν την ελληνική οικονομία από το 2004 αλλά ακόμη και οι Έλληνες πολίτες δε γνώριζαν τα πραγματικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας μέχρι το 2009. Τι έγινε από το 2004 έως το 2009», λέει ο Έλληνας υπουργός.

«Είτε η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έκανε καλά τη δουλειά της είτε ήξερε ποια είναι η κατάσταση και την έκρυψε», συνεχίζει. Και κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση πως «συνεργάστηκε με την ελληνική κυβέρνηση, που δεν ήθελε να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία».

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό αυτό δείχνει την αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Γερουλάνος θεωρεί ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η συλλογή φόρων για να μειωθεί το χρέος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχεδίαζαν τη Νέα Πολιτιστική Πολιτική όταν τα αρχαία “έκαναν φτερά”

Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση Γερουλάνου για την Αρχ. Ολυμπία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε