Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Bloomberg: Έλληνες, ο Τσίπρας σας λέει ψέματα!

Bloomberg: Έλληνες, ο Τσίπρας σας λέει ψέματα!

«Επικίνδυνο» χαρακτηρίζει το Bloomberg τον Αλέξη Τσίπρα και τον θεωρεί ικανό να βυθίσει στο χάος ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία αν κερδίσει τις εκλογές του Ιουνίου!

Η… φρενίτιδα στον ευρωπαϊκό Τύπο για τον Αλέξη Τσίπρα, καλά κρατεί! Αυτή τη φορά, είναι το Bloomberg που ασχολείται με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι Έλληνες ψηφοφόροι πρέπει να δουν πίσω από τα επικίνδυνα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ» είναι ο τίτλος του άρθρου.

«Λίγο μετά την εκλογή του στην προεδρία της Γαλλίας, ο Φρανσουά Ολάντ πήγε στο Λονδίνο για να καθησυχάσει την οικονομική κοινότητα ότι δεν ήταν «επικίνδυνος». Ο Αλέξης Τσίπρας, το φαινόμενο των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, βρίσκεται σε παρόμοια περιοδεία αυτή την εβδομάδα και είναι πραγματικά επικίνδυνος», ξεκινά το άρθρο για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Τσίπρας και το κόμμα του ο ΣΥΡΙΖΑ πωλούν στον ελληνικό λαό ένα ψέμα: ότι η Ελλάδα μπορεί να απαρνηθεί τους όρους των συμφωνιών διάσωσης και να συνεχίσει να λαμβάνει λεφτά. Αν οι ψηφοφόροι τον πιστέψουν και εξασφαλίσει αρκετές ψήφους στις εκλογές της 17ης Ιουνίου για να κάνει πράξει τις απειλές του, τότε η χώρα του, η Ευρώπη και η παγκόσμια οικονομία θα ζουν για χρόνια με τις συνέπειες».

«Ο Τσίπρας λέει ότι θέλει η Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη. Αλλά αν «σκίσει» τη δανειακή σύμβαση και η Ελλάδα χρεοκοπήσει, πως θα είναι αυτό δυνατό; Όταν τον προκαλούν, λέει ότι οι δανειστές της Ελλάδας μπλοφάρουν όταν απειλούν να… τραβήξουν την πρίζα. Ξέρουν, σύμφωνα με τον Τσίπρα, ότι η ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη θα μπορούσε να συμπαρασύρει ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία, οπότε δε θα το ρισκάρουν.

Ίσως, αλλά σκεφτείτε αυτό: αν ο Τσίπρας πιστεύει αυτά που λέει, τότε είναι διατεθειμένος να τζογάρει το μέλλον της Ελλάδας κι ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου για να παίξει μια παρτίδα πόκερ με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Άλλοι Έλληνες πολιτικοί λένε ότι θα επιδιώξουν επαναδιαπραγμάτευση του πακέτου λιτότητας και η Ευρώπη μπορεί τώρα να ακούσει. Αλλά ο Τσίπρας λέει ότι θα «σκίσει» τη συμφωνία…

Αν δεν πιστεύει όσα λέει (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας) και ξέρει ότι η Ελλάδα θα εγκαταλειφθεί; Σε αυτή την περίπτωση, βάζει τη χώρα του σε κίνδυνο μιας χαοτικής κατάρρευσης προκειμένου να κερδίσει εξουσία. Στην πρώτη περίπτωση είναι απερίσκεπτος, στη δεύτερη κυνικός».

Αν δεν πιστεύει αυτά που λέει και γνωρίζει ότι η Ελλάδα πιθανότατα θα εγκαταλειφθεί, τότε θέτει σε κίνδυνο τη χώρα του απλά και μόνο για να κερδίσει δύναμη. Στην πρώτη περίπτωση είναι επικίνδυνος, στη δεύτερη κυνικός».

«Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, σε όλο το πολιτικό φάσμα, πρέπει να ξεκαθαρίσουν τη διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα που διαφωνούν με την ευρωπαϊκή πολιτική λιτότητας. Πρέπει να πουν, επανειλημμένα, ότι θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά δε μπορούν και δε γίνεται να μείνει στην ευρωζώνη αν οι ηγέτες της απλά εγκαταλείψουν τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα.

Οι Έλληνες πρέπει να το ξέρουν αυτό όταν πάνε να ψηφίσουν στις 17 Ιουνίου. Και πρέπει να ξέρουν ότι όσα τους λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο νεαρός ηγέτης του, είναι ένα ψέμα», καταλήγει το άρθρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γκάφα Τσίπρα με Ολάντ: “Θα γίνει … Ολαντ-ρέου!” – video

Α.Τσίπρας: “Ο Σαμαράς αποτελεί μια ιμιτασιόν του Σαρκοζί στην Ελλάδα”

Τσίπρας στο Reuters: Δε δαγκώνω – «Νεκρό γράμμα» οι όροι της δανειακής σύμβασης – «Η Μέρκελ είναι απομονωμένη»

Τσίπρας: Στις 18 Ιουνίου δεν θα υπάρχει μνημόνιο

NY Times: “Ο ανερχόμενος πολιτικός αστέρας που ωθεί την Ευρώπη στα άκρα”

Πλανήτης Τσίπρας! – Μπαράζ συνεντεύξεων σε μεγάλα ξένα έντυπα – Ποιούς προειδοποίησε και γιατί

«Αλέξης Τσίπρας: ο άνθρωπος που κάνει την Ευρώπη να φοβάται»

Τσίπρας στη WSJ: Αν μας κόψουν τα λεφτά, σταματάμε να πληρώνουμε

Πρόεδρος ευρωκοινοβουλίου:”Δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να αλλάξει την γνώμη του κ.Τσίπρα”

FTD: «Αριστερός δημαγωγός ο Τσίπρας»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε