Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Bloomberg: “η Γερμανία θα βγάλει την Ελλάδα από την πρίζα”

Bloomberg: “η Γερμανία θα βγάλει την Ελλάδα από την πρίζα”

Το αποτέλεσμα των εκλογών χαρακτηρίζεται χαοτικό και οι ίδιοι οι Έλληνες ψηφοφόροι τρελοί στο άρθρο του Bloomberg

Ούτε λίγο, ούτε πολύ γίνεται λόγος για εξοργισμένους Ευρωπαίου και δη τους Γερμανούς που απειλούν με άμεση στάση πληρωμών μισθών και συντάξεων ή ακόμη και … μπλακ άουτ στη χώρα.

“Το χαοτικό αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών σύντομα θα αναγκάσει τα μέλη της ευρωζώνης να πάρουν σκληρές αποφάσεις” λέει το άρθρο του Bloomberg και εμμέσως πλέον η χώρα δύσκολα θα πιάσει τους στόχους που έχουν τεθεί και πως υπάρχει κίνδυνος διακοπής της χρηματοδότησης.

Είναι η πιο κρίσιμη στιγμή κατά την οποία οι Ευρωπαίοι και ειδικά η Γερμανία θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα χαλαρώσουν τα μέτρα ή εαν θα αντιμετωπίσουν και πάλι την Ελλάδα ως μαύρο πρόβατο και θα διακόψουν το… ρευστό.

Το Bloomberg αναφέρει ότι με τη σημερινή κατάσταση στη χώρα οι Έλληνες αξιωματούχοι ήδη εκτιμούν, ότι εάν η ροή των κονδυλίων διάσωσης σταματήσει, τότε λεφτά για να πληρωθούν συντάξεις και μισθούς μέσα σε στις επόμενες εβδομάδες δεν θα υπάρχουν.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το άρθρο, με βάση το γεγονός ότι η ΔΕΗ λειτουργεί με χρηματοδότηση από το κράτος υπάρχει ενδεχόμενο ακόμη και διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Το άρθρο περιγράφει δηλαδή μια χώρα στην… εντατική και τη Γερμανία ως εκείνη που κρατάει (με τη στάση) της την… πρίζα στα χέρια.

Το μόνο καλό σενάριο για την Ελλάδα, λέει το bLoomberg, θα είναι η Γερμανία να χαλαρώσει τη στάση της, να δεχθεί έκδοση κάποιας μορφής ευρωομολόγου, ώστε χώρες όπως η δώσει στην Ελλάδα, και η Ισπανία ή και και τα άλλα κράτη να κερδίσουν λίγο χρόνο για να μπορέσουν να επιτύχουν τους στόχους τους.

Διαβάστε επίσης:
“Μνημόνιο ή έξω απ’ το ευρώ” – Άμεση απειλή της ΕΚΤ για την τήρηση των μέτρων

“Η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ ως το 2013”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε