Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

CNN: Ο Παπανδρέου χρειάζεται ένα ελικόπτερο για να σωθεί

CNN: Ο Παπανδρέου χρειάζεται ένα ελικόπτερο για να σωθεί

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα όσα γίνονται στη χώρα μας. Τι γράφουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις;

To CNN παραλληλίζει τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας με αυτές της Αργεντινής τιτλοφορώντας το θέμα του “Η ελληνική τραγωδία φέρνει μνήμες Αργεντινής”. Ο συντάκτης αναφέρει πως τα κομμάτια του παζλ μπορεί να μην είναι ακριβώς ίδια αλλά μοιάζουν πολύ για τις δύο χώρες και πως η Ελλάδα του 2011 είναι σαν να το βλέπουμε την Αργεντινή του 2001.

Στο τέλος του άθρου του σχολιάζει πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να σιγουρευτεί ότι υπάρχει ελικόπτερο για να τον σώσει από τους αγανακτισμένους διαδηλωτές, όπως διέφυγε και ο πρόεδρος της Αργεντινής Φερνάντο Ντε Λα Ρου τον Δεκέμβριο του 2001.

“Ο Παπανδρέου ακυρώνει το δημοψήφισμα” είναι ο τίτλος του γερμανικού Spiegel, ο οποίος εξηγεί ότι ο πρωθυπουργός τώρα παίρνει πίσω το δημοψήφισμα που ο ίδιος ζήτησε.

“O Έλληνας πρωθυπουργός απορρίπτει το δημοψήφισμα” γράφουν οι Financial Times για να συνεχίσουν ότι ο Παπανδρέου κάνει στροφή για να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

To BBC αναφέρεται στο δημοψήφισμα το οποίο τελικά δεν θα γίνει περιγράφοντας αναλυτικά όλα όσα διαδραματίστηκαν μέχρι να σιγουρευτεί αυτό από τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η ιταλική Corriere della Sera εξηγεί πως ο Παπανδρέου δεν είναι ανοιχτός σε μεταβατική κυβέρνηση ενώ κάνει λόγο και για τα όσα είπε στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στα οποία είναι και το ότι χρειάζονται σκληρά μέτρα τα οποία είναι αναγκαία για να υπάρξει μέλλον.

Στην ακύρωση του δημοψηφίσματος αναφέρεται και η γαλλική LeMonde.

Διαβάστε επίσης: Χαοτική η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ – Ένας πρωθυπουργός εκτός πραγματικότητας και οι βουλευτές στα κάγκελα με άγριες βρισιές

Παπανδρέου: «Έλα να διαπραγματευτούμε» – Σαμαράς: «Όχι με εσένα πρωθυπουργό»

Εκτός ελέγχου οι βουλευτές: Ξυνίδης σε Καϊλή: “Σιγά την καλτσοδέτα”

Μέσα στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο – Δείτε φωτό

Το σχέδιο Παπανδρέου για να κρατήσει την εξουσία

Βάσω στον πρωθυπουργό: Έχεις άγνοια της κατάστασης! Περίμενα την παραίτησή σου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε