Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Δ. Αβραμόπουλος: “Άμεσος στόχος η επιμήκυνση έως το 2016”

Δ. Αβραμόπουλος: “Άμεσος στόχος η επιμήκυνση έως το 2016”

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε, επίσης, ότι η κυβέρνηση διακομματικής συνεργασίας πρέπει να ενισχυθεί.

«Είμαι πιο αισιόδοξος. Πιστεύω ότι αυτός ο μήνας είναι καθοριστικός. Εφόσον όλα πάνε καλά στη Σύνοδο Κορυφής, θα ανοίξει ένα καινούργιο κεφάλαιο και μετά, με σωστές κινήσεις, με ρεαλισμό και με ευαισθησία, πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στην κοινωνία και θα καταφέρουμε να βάλουμε και πάλι τον τόπο μας σε σωστή πορεία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος στην τηλεόραση της ΝΕΤ.

Σημείωσε ότι στόχος είναι να δοθεί επιμήκυνση έως το 2016 και, εφόσον επιτευχθεί αυτό, «η κυβέρνηση, με σύνεση, σοβαρότητα, ρεαλισμό και ευαισθησία, θα αρχίσει να εφαρμόζει μία σειρά από προγράμματα, ένα εκ των οποίων θα είναι οι μεγάλες αλλαγές που πρέπει να συντελεστούν στο ελληνικό κράτος».

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουμε μιλήσει για τη συνταγματική αναθεώρηση. Στην Ελλάδα είναι το ίδιο το κράτος που πρέπει να αλλάξει, διότι η ελληνική οικονομία, αν τη δει κανείς μέσα από την ιστορική της εξέλιξη μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, θα δει ότι ήταν και παραμένει μία ευέλικτη οικονομία. Αυτά πρέπει να αλλάξουν», προσέθεσε ο κ. Αβαμόπουλος.

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε, επίσης, ότι η κυβέρνηση διακομματικής συνεργασίας πρέπει να ενισχυθεί, αναφέρθηκε στην ανάγκη να μειωθεί η γραφειοκρατία, σημείωσε ότι δεν ξεπουλιέται ο εθνικός πλούτος, έδωσε έμφαση στην εξωτερική πολιτική ως μέσο προσέλκυσης επενδύσεων και βελτίωσης της εικόνας της χώρας και ανέφερε πως θα μεταβεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ όπου θα συζητήσει λεπτά και ευαίσθητα θέματα.

Σε ό,τι αφορά την ΑΟΖ τόνισε πως «προϋποθέτει και οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών» και προσέθεσε: «Είναι σε εξέλιξη η συνεργασία μας με γειτονικές χώρες. Η ΑΟΖ είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παράκτιου κράτους, η Ελλάδα προετοιμάζεται και όταν έρθει η ώρα θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις. Ήδη έχουν ανοίξει δίαυλοι συνεργασίας και συνεννόησης με την Αλβανία, με την Αίγυπτο εδώ και μερικά χρόνια, με την Κύπρο βεβαίως. Η Τουρκία έχει τις δικές της απόψεις και τις δικές της αντιρρήσεις, αμφισβητεί ότι το Καστελλόριζο έχει ΑΟΖ. Εμείς έχουμε τη δική μας θέση. Είναι ξεκάθαρη, έχουν ήδη καταρτιστεί οι σχετικοί χάρτες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ενέργειας αυτήν τη στιγμή μελετούν και εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η αξιοποίηση του εθνικού μας πλούτου είναι μέσα στις στοχεύσεις μας».

Σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι οι πρακτικές είναι εκείνες που καταδικάζονται και σημείωσε: «Από την ώρα που σέβεται στην πράξη το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Από την ώρα όμως που εκτρέπεται, τότε οι πρακτικές αυτές καταδικάζονται και καταδικάζονται και από το σύνολο της κοινής γνώμης. Η αυτοδικία, η αντιποίηση αρχής, όλα αυτά είναι φαινόμενα που δεν έχουν καμία σχέση με την Ελληνική Δημοκρατία».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε