Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Δ.Αβραμόπουλος: Οριοθέτηση δική μας ΑΟΖ και 12μηνη θητεία στο στρατό

Δ.Αβραμόπουλος: Οριοθέτηση δική μας ΑΟΖ και 12μηνη θητεία στο στρατό

– “Ηρθε η ώρα να πληρώσουμε τον λογαριασμό και είναι βαρύς”
– “Δεν μπορούμε έτσι κυνικά να κόψουμε 150.000 κεφάλια στο Δημόσιο”
– “Η Χρυσή Αυγή δεν λειτουργεί στο πλαίσιο της δημοκρατίας και των θεσμών”
– “Η πόρτα της ΝΔ είναι ανοικτή. Βορίδης και Γεωργιάδης θα αξιολογηθούν από την κοινωνία”

Aποκαλυπτικά ήταν τα όσα είπε στο Newsit ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόσο για θέματα εσωκομματικά, όσο και για θέματα αρμοδιότητάς του, όπως η θητεία στο στρατό αλλά και το μείζον θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ.

Ο κ.Αβραμόπουλος άσκησε ευθεία κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι έγιναν λάθη που οδήγησαν στην πολυδιάσπαση της ΝΔ. Διαφώνησε με την είσοδο Βορίδη και Γεωργιάδη στη ΝΔ αλλά είπε ότι θα αξιολογηθούν από την κοινωνία.

Ο υπουργός Αμυνας, είπε επίσης, ότι αν παραμείνει στο υπουργείο την επομένη των εκλογών θα οριοθετήσει την ελληνική ΑΟΖ, ενώ είπε επίσης ότι θα αυξήσει την θητεία στους 12 μήνες!

Είπε επίσης οτι θα επιμείνει ο ίδιος προσωπικά να συνεχισθεί η εξαίρεση των στρατιωτικών από το ενιαίο μισθολόγιο, ενώ για το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο είπε ότι δεν μπορείς έτσι απλά και κυνικά να κόψεις τα κεφάλια 150.000 ανθρώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΩΡΑ 13.20 Δεν τίθεται θέμα να είμαι πρόεδρος σε συγκυβέρνηση. Αυτά δεν καθορίζονται στις κάμερες. Υπάρχει πλειάδα προσώπων που θα μπορούσαν να αναλάβουν αυτή την θέση. Δεν είναι εμένα ο στόχος μου αυτός. Ολοι εμείς είμαστε στην διάθεση της κοινωνίας. Όπως είπε και ο Ταλευράνδος: “Ολοι τιθέμεθα στην διάθεση των γεγονότων.”

ΩΡΑ 13.19 Φοβάμαι κοινωνική έκρηξη. Η πολιτική αστάθεια θα φέρει και κοινωνική αστάθεια.

ΩΡΑ 13.18 Μετά το 1993 το πολιτικό συστημα της χώρας παραχώρησε πολλές από τις δυνάμεις της σε εξωθεσμικά κέντρα.

ΩΡΑ 13.16 Εμείς είμαστε οι πρώτοι που πήραμε το χαστούκι από την ελληνική κοινωνία και παλέψαμε πολύ για να συνέλθουμε. Το πολιτικό σύστημα έχει αποτύχει.

ΩΡΑ 13.14 Ο άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η όλη λειτουργλια αυτής της παράταξης είναι η ΝΔ. Αυτό είναι το σημείο αναφοράς. Οτιδήποτε άλλο ακυρώνει την ιδεολογική και συναισθηματική αξία με αρχές της παράταξης.

ΩΡΑ 13.12 Δεν είναι μόνο δικό μου όραμα η ένωση της παράταξης. Πρέπει να επιδιώξουμε όλοι να διαμορφωσουμε κάποια στιγμή ένα κοινό πρόγραμμα. Εγώ εκ χαρακτήρος και από πολιτική φιλοσοφία πάντα υπηρετούσα την βασική αρχή της συνεννόησης. Δεν βλέπω τον αντίπαλό μου σαν εχθρό. Το ενωτικό μήνυμα το στέλνει και η ηγεσία της.

ΩΡΑ 13.10 Το να μην έχουμε στρατό γιατί είμαστε μια χώρα που δεν έχει απειλή, το καταλαβαίνω. Οσο καιρό υπάρχει όμως είναι απαραίτητος ο στρατός.

ΩΡΑ 13.09 Υπάρχει θέμα αύξησης της θητείας. Μια καλή θητεία είναι ένας χρόνος.

ΩΡΑ 13.08 Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι θα έπρεπε να το δεχτούν. Τα δυο στρατόπεδα που μου ζητήθηκαν τα έδωσα στην βόρειο Ελλάδα. Από την ώρα που έχει αποφασιστεί ένα μέτρο πρέπει να δοκιμαστεί.

ΩΡΑ 13.06 Μόνο τώρα καθάρισε η Αθήνα. Προεκλογικά. Γιατί μόνο τώρα;

ΩΡΑ 13.04 Η Αθήνα διώχνει τους κατοίκους και το εμπόριό της. Η Αθήνα διώχνει τους τουρίστες. Δεν τολμώ να βγώ βόλτα στην Αθήνα. Το χειρότερο είναι η ασφάλεια των πολιτών. Οι κυβερνήσεις φοβούνταν να πάρουν μέτρα. Γιατί οι λέξεις νόμος και τάξη είναι λέξεις που οι πολιτικοί φοβούνται να αρθρώσουν;

ΩΡΑ 13.02 Οι προαγωγές στο παρελθόν πέρασαν κι αυτές από τα κομματικά φίλτρα. Δείτε πόσους στρατηγούς έχουμε.

ΩΡΑ 13.00 Θέλω να πιστεύω ότι δεν κινδυνεύει το εφάπαξ.

ΩΡΑ 12.58 ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ: Πήρα προσωπικά τον εισαγγελέα και του είπα ότι είναι στην διάθεσή του όλα τα στοιχεία. Φοβούμαι ότι υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι γινόταν νοθεία στα καύσιμα. Τώρα δεν γίνεται.

ΩΡΑ 12.56 Η πίεση από την τρόικα να μπουν στο ενιαίο μισθολόγιο ήταν μεγάλη. Εγω προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα δώσω την μάχη μου ως υπουργός εθνικής αμυνας.

ΩΡΑ 12.54 Η απόφαση για το μισθολόγιο των στρατιωτικών είναι να διαφυλάσσεται το μισθολογικό τους και δεν θα μπουν μετά τις εκλογές. Είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία οι στρατιωτικοί. Είμαι στο υπουργείο 6 μήνες.

ΩΡΑ 12.53 ΓΙΑ ΑΔΩΝΙ ΚΑΙ ΒΟΡΙΔΗ: Η ΝΔ είναι ένα ανοιχτό φιλελεύθερο δημοκρατικό κόμμα. Μετά από την απόφαση που πήραν Βορίδης και Γεωργιάδης βρήκαν την πόρτα ανοιχτή. Η τελική αξιολόγηση γίνεται από την κοινωνία.

ΩΡΑ 12.52 ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: Η ΝΔ έχει αρχηγό. Ο Κώστας Καραμανλής είναι στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά.

ΩΡΑ 12.51 Οταν ήρθε η ώρα της μεγάλης ανάγκης, η ΝΔ το απέδειξε με την συμμετοχή της στην κυβέρνηση. Αν δεν έλεγε το ναι η Ελλάδα θα είχε περάσει το κατώφλι της χειρότερης σελίδας της ιστορίας της.

ΩΡΑ 12.50 Τα κόμματα δεν είναι μαντρια.

ΩΡΑ 12.49 Ναι μπορεί να έγιναν και λανθασμένες και βιαστικές κινήσεις για να επέλθει η πολυδιάσπαση.

ΩΡΑ 12.48 Η ΝΔ είναι ο σταθερός άξονας, ο σκελετός αυτής της μεγάλης παράταξης και το ιδεολογικό της υπόβαθρο. Είμαστε εκεί και οι πόρτες είναι ανοιχτές. Να φροντίζουν να μην κλείνουν πόρτες από τώρα με την ρητορική και τις πράξεις τους.

ΩΡΑ 12.47 Το 33% δεν είναι εκλογικό πλαφόν για τη ΝΔ.

ΩΡΑ 12.46 Οταν στήριξα Σαμαρά είχα συγκεκριμένη πολιτική στόχευση.

ΩΡΑ 12.45 Η ΝΔ επιδιώκει να σχηματίσει κυβέρνηση. Εχει όλες τις δυνατότητες και όλα τα στελέχη. Μας λείπει το εκλογικό αποτέλεσμα. Πρέπει να λειτουργήσουμε ως άξονας πολιτικής σταθερότητας. Δε νομίζω ότι θα μπορούσα να απαντήσω αν θα έβλεπα τη Ντόρα Μπακογιαννη στην κυβέρνηση. Ας μείνουμε μακριά από πρόσωπα.

ΩΡΑ 12.44 Δεν μπορώ να κάνω εξαγγελία για κάτι το οποίο είναι τόσο βαθύ και τόσο περίπλοκο.

ΩΡΑ 12.42 Δεν επιτρέπεται και είναι στους σχεδιασμούς της ΝΔ υπάρχει ειδική πρόβλεψη για το πετρέλαιο θέρμανσης. Θα στηριχθούν οικονομικά αυτές οι ευαίσθητες γεωγραφικά ζώνες.

ΩΡΑ 12.40 Κρατάμε πολύ καλές σχέσεις με την Ρωσία. Οι ξένες δυνάμεις πρέπει να καταλάβουν ότι πέρασε ο καιρός που παρενέβαιναν στα εσωτερικά μιας χώρας.

ΩΡΑ 12.39 Οι σχέσεις με την Ρωσία είναι ήδη καλές. Πολύ ορθά για την υπόθεση Καραμανλή και συνομοσιών παρενέβη ο εισαγγελέας. Αλλά εγώ δεν πιστεύω σε αυτά. Ολα αυτά προκαλούν και συζητήσεις εκτός Ελλάδος.

ΩΡΑ 12.38 Η θα συνεχίσουμε την συνεργασία με τους εργαζόμενους να διασφαλίζουν την δουλειά τους, ή θα λάβουμε άλλα μέτρα.

ΩΡΑ 12.37 Ως προς τα υποβρύχια έπρεπε να βάλω μαχαίρι. Πήραμε το ένα και τα άλλα δυο είναι έτοιμα. Εξοργιστηκα όμως γιατί τα ναυπηγεία έκριναν οτι η προεκλογική περίοδος είναι κρίσιμη για το κράτος. Εβαλαν μπροστά τους εργαζόμενους. Εμείς είπαμε ότι οι αιτιάσεις απορρίπτονται. Θα παραδώσετε έργο αλλά θα εργάζονται και οι εργαζόμενοι.

ΩΡΑ 12.36 Το ελληνικό κράτος έδωσε πάνω από 2,6 δις για τα υποβρύχια. Εμείς οφείλαμε να σταματήσουμε τις πληρωμές.

ΩΡΑ 12.35 Σήμερα με τα νεα δεδομένα, ήρθε η ώρα. Η Κύπρος το έκανε.

ΩΡΑ 12.34 Φοβούμαι οτι ενώ γνωρίζαμε για τον ορυκτό μας πλούτο δεν προχωρήσαμε…

ΩΡΑ 12.33 Το να ανακηρύξεις την ΑΟΖ δεν σημαίνει ότι είναι εχθρική πράξη. Θα το κάνουμε την επόμενη ημέρα.

ΩΡΑ 12.32 Εμείς κατ’ επανάληψιν το είχαμε πει και είναι από τα κυρίαρχα θέματά μας. Θα ανοίξουμε ξεκάθαρα τον φάκελο της ΑΟΖ.

ΩΡΑ 12.31 Ηδη συνομιλήσαμε με τους αιγύπτιους και τους λίβυους. Και στο Ιόνιο έγινε βήμα και μετά οι αλβανοί έκαναν πίσω επικαλούμενοι συνταγματικα προβλήματα.

ΩΡΑ 12.29 Η ανακήρυξη της ΑΟΖ είναι μονομερές δικαίωμα κάθε χώρας. Η Ελλάδα έπρεπε ήδη να το είχε κάνει εδώ και πολλά χρόνια.

ΩΡΑ 12.27 Δεν έχω τίποτα με κανέναν. Δεν πιστεύω στα κομματικά μαντριά. Δεν με φοβίζει αυτό, φτάνει τα κόμματα να αποδέχονται βασικούς κανόνες του πολιτικού πολιτισμού. Το κόμμα Καμμένου δεν δίνει καμία απάντηση.

ΩΡΑ 12.25 Αγνώστου ταυτότητας, αγνώστου προελεύσεως η Χρυσή Αυγή. Οτιδήποτε το άγνωστο εκ των πραγμάτων εγκυμονεί και κινδύνους. Βλέπω, ακούω και όλα αυτά που συνοδεύουν την ταυτότητα αυτού του σχήματος. Δεν είναι στα πλαίσια της δημοκρατίας και των θεσμών.

ΩΡΑ 12.24 Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων και στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

ΩΡΑ 12.23 Η ελληνική κοινωνία πάσχει από την κομματοκρατία, τις συντεχνίες, την οικογενειοκρατεία και το νεποτισμό. Αυτά πρέπει να φύγουν.

ΩΡΑ 12.22 Ετσι απλά κυνικά δεν μπορούμε να κόψουμε τα κεφάλια 150.000 ανθρώπων.

ΩΡΑ 12.20 Ξαναχτίζουμε την Ελλάδα. Ηρθε η ώρα να πληρώσουμε τον λογαριασμό και είναι βαρύς.

ΩΡΑ 12.19 Η οργή και η αγανάκτηση κινείται μέσα στο κενό. Ανοίγει τον δρόμο για μοιραίες κατάστάσεις και πρόσωπα. Χρειάζονται αλήθειες. Αυτές που λείπουν από τον δημόσιο λόγο.

ΩΡΑ 12.17 Αν δεν έχουμε κυβέρνηση την Κυριακή το βράδυ, τότε έχουμε μεγάλο έντονο πολιτικό πρόβλημα. Η πολιτική αστάθεια άνοιξε το δρόμο στο παρελθόν και για κοινωνική αστάθεια. Αυτές τις μέρες πρέπει να σκεφτούν όλοι με γνώμονα την εθνική ευθύνη. Δύσκολες στιγμές, δύσκολη συγκυρία, δύσκαλα θα είναι και τα επόμενα βήματα. Την επόμενη ημέρα δεν θα ανοίξει ο δρόμος προς τον παράδεισο.

Την Τρίτη 1η Μαϊου καλεσμένος στο Newsit o Γιάννης Μιχελάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε