Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

ΔΕΘ 2016: Τι θα πει ο Τσίπρας στο Βελλίδειο

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Χωρίς μεγάλα λόγια και υποσχέσεις, άλλωστε παρήλθον οι χρόνοι εκείνοι, αλλά με στοχευμένες αναφορές, κινήσεις και μέτρα εντός δημοσιονομικού πλαισίου ο Αλέξης Τσίπρας ένα χρόνο σχεδόν μετα τις εκλογές, με τη σημερινή ομιλία του στη ΔΕΘ στις 8 μ.μ. στο Βελλίδειο θα επιχειρήσει να γεφυρώσει το χάσμα που χωρίζει πια την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς με την κοινωνία.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κινηθεί σε δύο άξονες:

– Απολογισμός για τα έπραξε η κυβέρνησή του από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα

– Επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης και στο τι μέλλει γενέσθαι το προσεχές κρίσιμο χρονικό διάστημα με κεντρικό στόχο την έξοδο της χώρας εντός του 2017 στις αγορές, αφού πρώτα βέβαια πετύχει -αν πετύχει- την ένταξη της χώρας μδ ενδιάμεσους σταθμούς το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2018 και την ελάφρυνση του χρέους.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να δηλώσει δημόσια στέλνοντας προς τους δανειστές  ότι η κυβέρνησή θα ολοκληρώσει τόσο τα 15 προαπαιτούμενα-ουρές από την πρώτη αξιολόγηση όσο και τη δεύτερη αξιολόγηση εντός των χρονικών δεσμεύσεων.

Με ενδιαφέρον αναμένεται  το σημείο της ομιλίας του πρωθυπουργού για το πως θα κατανεμηθούν τα 246 εκατομμύρια ευρώ από την δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες και από την πρώτη μάλιστα δόση που θα καταβάλουν οι 4 υπερθεματιστές.

Επίσης όλοι αναμένουν τι θα πει για τον ΕΝΦΙΑ και την αντικατάστασή του από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί από τώρα για μείωσή του κατά 30% όταν η ΝΔ έρθει στην εξουσία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε