Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΔΗΜΑΡ: Ο Βενιζέλος δεν συμμετείχε στην διαπραγμάτευση!

ΔΗΜΑΡ: Ο Βενιζέλος δεν συμμετείχε στην διαπραγμάτευση!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.06.2012 | 13:01
Πρώτη δημοσίευση: 22.06.2012 | 12:40

Το Newsit έχει στην κατοχή του ένα ενημερωτικό σημείωμα, ένα non paper επι της ουσίας, με το οποίο αποκαλύπτεται όλο το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων μεταξύ Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη. Μάλλον καλύτερα μιλάμε για παρασκήνιο διαβουλεύσεων μεταξύ Σαμαρά, Κουβέλη γιατί:

Όπως υποστηρίζει η Επιτροπή Τεκμηρίωσης της ΔΗΜΑΡ, ο κ.Βενιζέλος ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ! από την διαπραγμάτευση για την σύνθεση της κυβέρνησης!

Τονίζεται χαρακτηριστικά:

"Στη διαπραγμάτευση για τη σύνθεση της κυβέρνησης απουσίαζε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Βασ. Ράπανος ήταν κοινή πρόταση Σαμαρά-Κουβέλη, την οποία αποδέχθηκε ο κ. Βενιζέλος. Ενώ είχε εξασφαλιστεί με παρέμβαση του Φώτη Κουβέλη η συμμετοχή των Στουρνάρα, Ζανιά, Μαραβέγια, ο κ. Βενιζέλος δεν τις υποστήριξε. Το ίδιο συνέβη και με άλλες προτάσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ για πρόσωπα, προερχόμενα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ όπως ο Ηλ. Κικίλιας για το Εργασίας."


Υποστηρίζει επίσης ότι:

Η μη συμμετοχή των Βορίδη- Γεωργιάδη επιτεύχθηκε διότι τέθηκε προκαταβολικά ως όρος από τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Βέτο, επίσης, από το Φ. Κουβέλη τέθηκε για τον κ. Τζαβάρα στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αποκαλύπτει επίσης ποιές προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ, δεν υποστήριξε ο κ.Βενιζέλος.

OΛΟ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


Πρόκειται για κυβέρνηση συνεργασίας και στήριξης όπου η ΔΗΜΑΡ συμμετέχει με πολιτικές προσωπικότητες εγνωσμένου και ευρύτερου κύρους. Η ΝΔ επέλεξε, όπως ήταν αναμενόμενο τη συμμετοχή πολιτικών στελεχών, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν έβαλε ούτε πολιτικά στελέχη αλλά ούτε και προσωπικότητες από το δημόσιο χώρο.

Η σύνθεση της κυβέρνησης Εθνικής Ευθύνης με τη συμμετοχή υπουργών και υφυπουργών που έχουν υποδειχτεί από την Δημοκρατική Αριστερά είναι, από τη σκοπιά της Αριστεράς και σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα παραδείγματα -Κυβέρνηση Τζανετάκη και κυβέρνηση Ζολώτα -,σαφώς πιο ενισχυμένη ενώ ο τότε συσχετισμός δυνάμεων εκλογικών ποσοστών ήταν καταλυτικός υπέρ της ΝΔ-45 %. Στην κυβέρνηση Τζανετάκη συμμετείχαν οι Φώτης Κουβέλης και Νίκος Κωνσταντόπουλος. Στην κυβέρνηση Ζολώτα οι Γιάννης Δραγασάκης και Γρηγόρης Γιάνναρος.

Τώρα, προτάσεις της ΔΗΜΑΡ αποτελούν οι υπουργοί Μανιτάκης και Ρουπακιώτης, οι υφυπουργοί Φωτεινή Σκοπούλη, Θόδωρος Παπαθεοδώρου.

Η μη συμμετοχή των Βορίδη- Γεωργιάδη επιτεύχθηκε διότι τέθηκε προκαταβολικά ως όρος από τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Βέτο, επίσης, από το Φ. Κουβέλη τέθηκε για τον κ. Τζαβάρα στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στη διαπραγμάτευση για τη σύνθεση της κυβέρνησης απουσίαζε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Βασ. Ράπανος ήταν κοινή πρόταση Σαμαρά-Κουβέλη, την οποία αποδέχθηκε ο κ. Βενιζέλος. Ενώ είχε εξασφαλιστεί με παρέμβαση του Φώτη Κουβέλη η συμμετοχή των Στουρνάρα, Ζανιά, Μαραβέγια, ο κ. Βενιζέλος δεν τις υποστήριξε. Το ίδιο συνέβη και με άλλες προτάσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ για πρόσωπα, προερχόμενα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ όπως ο Ηλ. Κικίλιας για το Εργασίας.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο