Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΔΗΜΑΡ: Οι θυσίες του λαού φερνουν τους δανειστές ενώπιον των ευθυνών τους

ΔΗΜΑΡ: Οι θυσίες του λαού φερνουν τους δανειστές ενώπιον των ευθυνών τους

“Οι σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού φέρνουν τους εταίρους και τους δανειστές ενώπιον των δικών τους ευθυνών”, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερα.

Όπως επισημαίνει στην ίδια ανακοίνωση, “η εκταμίευση των δόσεων για το 2012 πρέπει να συνδυαστεί με ένα πακέτο θετικών ρυθμίσεων για την Ελλάδα ώστε και το χρέος  να καταστεί βιώσιμο  και η επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής να στηριχθεί χρηματοδοτηθεί από τους εταίρους και όχι από νέες θυσίες του λαού. Η ελληνική κοινωνία πρέπει να αποκτήσει μια πειστική χειροπιαστή προοπτική για το τέλος της λιτότητας, την έξοδο από την κρίση και τη στροφή στην ανάπτυξη.

Είναι αναγκαία η δραστική μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια που έλαβε η χώρα από το 2010, η παράταση  του χρόνου αποπληρωμής αυτών των δανείων, η άτοκη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων στη φάση της δημοσιονομικής προσαρμογής, η επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών που αποκόμισαν οι δημόσιοι θεσμικοί δανειστές από τα ελληνικά ομόλογα και η ένταξη και των ελληνικών τραπεζών στις διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Αυτό το πακέτο θετικών ρυθμίσεων οφείλει να αναδείξει η κυβέρνηση αυτές τις κρίσιμες μέρες της διαπραγμάτευσης μέχρι την 20η Νοεμβρίου”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Διαβάστε
Τρέχουν για να σώσουν την Ελλάδα ΔΝΤ, Γερμανία, Βρυξέλλες, ΗΠΑ – Το βράδυ η έκθεση βιωσιμότητας από την Τρόικα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε