Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

ΔΝΤ: Στηρίζουμε την Ελλάδα – Άγνωστο πότε θα είναι έτοιμη η έκθεση της τρόικας

ΔΝΤ: Στηρίζουμε την Ελλάδα – Άγνωστο πότε θα είναι έτοιμη η έκθεση της τρόικας

Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των διαπραγματεύσεων που θα έχουν οι εκπρόσωποι των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση.

Μετά τους Ευρωπαίους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δηλώνει δημόσια πως στηρίζει την Ελλάδα. «Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για δίκαια και ισορροπημένα μέτρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέφρι Ράις.

Ο κ. Ράις επιβεβαίωσε ότι οι απεσταλμένοι των δανειστών επιστρέφουν στην Αθήνα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας για να συζητήσουν με την ελληνική κυβέρνηση τα δεδομένα και τις προοπτικές της σημερινής κατάστασης, καθώς και για το σχεδιασμό των επόμενων βημάτων.

Όπως και η Κομισιόν, έτσι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν προσδιόρισε το πόσο θα μείνει στην Ελλάδα η τρόικα. Αυτό, είπε ο κ. Ράις, θα εξαρτηθεί από τις συζητήσεις και την πρόοδο που θα επιτευχθεί.

Άγνωστο το πότε θα φύγει από την Αθήνα η τρόικα, άγνωστο και το πότε θα είναι έτοιμη η έκθεσή της, την οποία περιμένουν με αγωνία… όλοι. Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ, άλλωστε, ξεκαθάρισαν στις πρόσφατες συναντήσεις τους με τον Αντώνη Σαμαρά πως οποιαδήποτε συζήτηση για την πολυπόθητη επιμήκυνση εξαρτάται από τα… ευρήματα των τροϊκανών!

Η έκθεση θα δημοσιοποιηθεί όταν «όλα ξεκαθαρίσουν» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, που επιβεβαίωσε και την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν, το απόγευμα της Τετάρτης, ο Αντώνης Σαμαράς με την Κριστίν Λαγκάρντ.

«Δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο», είπε, προσθέτοντας πως συζήτησαν την όλη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και γενικότερα της ευρωζώνης. «Ήταν μια “ιδιωτική συνομιλία», είπε και δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα προς ένα τα μέτρα που θα μας πονέσουν! Όλο το σενάριο για το πως θα βρεθούν τα 11,66 δισ! – Έρχεται λαίλαπα σε μισθούς, συντάξεις, παιδεία

Στις 7 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας

«Δε βιαζόμαστε να φύγει η τρόικα από την Αθήνα»

Μετά την Τρόικα … τα λέμε

Η τρόικα έρχεται αρχές Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα και θα μείνει πολλές εβδομάδες!

Στις αρχές Οκτωβρίου η έκθεση της Τρόικα

Ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο η Ισπανία να προσφύγει στον μηχανισμό

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε