Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

ΔΟΛ: “Απόλυτα προσωπική η επιλογή Μουλόπουλου”, λέει η Σβίγκου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η επιλογή του Βασίλη Μουλόπουλου να πάει στον ΔΟΛ, ήταν καθαρά προσωπική και δεν υπαγορεύτηκε από καμιά κομματική ή κυβερνητική ντιρεκτίβα, τόνισε σε συνέντευξή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Η Ράνια Σβίγκου, στην συνέντευξή της στο ραδιοσταθμό «105,5 στο Κόκκινο» πρόσθεσε ότι «αξίζει ένα Όσκαρ γραφικότητας σε όσους κάνουν λόγο για διαπλοκή, ενώ είναι εκείνοι που μεθόδευσαν με συστηματικό τρόπο τον σχηματισμό του τριγώνου διαπλοκής».

“Ασπίδα” σε Μουλόπουλο

«Ο Βασίλης Μουλόπουλος, εκτός από αριστερός, έχει και μια πολύχρονη καριέρα στον ΔΟΛ, έχει διατελέσει επί χρόνια διευθυντικό του στέλεχος και ο ίδιος δήλωσε χτες, ότι ήταν αυτή ακριβώς η ιδιότητά του που τον παρακίνησε να αποδεχθεί την πρόταση, συμμεριζόμενος την αγωνία των παλιών του συναδέλφων» τόνισε η κ. Σβίγκου και χαρακτήρισε «αυτονόητο ότι τα προβλήματα του ΔΟΛ πρέπει να επιλυθούν σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος».

«Το ότι ήταν μια καθαρά προσωπική επιλογή αυτή του Βασίλη Μουλόπουλου, το ότι δεν υπαγορεύτηκε από καμία κομματική ή κυβερνητική ντιρεκτίβα, είναι επίσης αυτονόητο», συνέχισε η κ. Σβίγκου και σημείωσε:

«Αυτό που δεν είναι αυτονόητο, είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που όλο το προηγούμενο διάστημα κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με δική του ευθύνη -και όχι με ευθύνη της ιδιοκτησίας του Μέσου- κλείνει μια ιστορική εφημερίδα και σήμερα μιλούν για παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκρότημα.

Υποκριτικά βέβαια ξεχνούν, ότι ο κ. Καψής ήταν υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο κ. Μιχελάκης υπουργός Εσωτερικών και μετά διευθυντικό στέλεχος στον ΑΝΤ1 κοκ».

Ο Τύπος και το “κατεστημένο”

«Η κρίση στον Τύπο, κι αυτό είναι που θα χρειαστεί να συζητήσουμε το επόμενο διάστημα πολύ πιο αναλυτικά και σε βάθος, όντας πρωτίστως ένα ζήτημα δημοκρατίας, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται και να σχολιάζεται μόνο όταν κάποιος αναλαμβάνει θέση στον ΔΟΛ. Γνωρίζουμε πού οδήγησαν οι σχέσεις διαπλοκής πολιτικού κόσμου, τραπεζών, κομμάτων, σε τι κατάσταση οδηγήθηκε ο Τύπος μέσα από αυτές. Κι αυτό που έχει σημασία, είναι η πολιτική βούληση για να ανατραπεί η προηγούμενη κατάσταση και το πώς στις πράξεις κι όχι στα λόγια συγκρούεσαι με τη διαπλοκή», υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας, η κ. Σβίγκου ανέφερε ότι «σύσσωμο το μιντιακό κατεστημένο είχε εξαπολύσει και συνεχίζει να εξαπολύει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη νομοθετική παρέμβασή του ως προς το να υπάρξει δημοκρατία και ρύθμιση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και τόνισε πως «αυτοί που σήμερα κουνούν το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έδειξαν τα αδιάσειστα στοιχεία της Εξεταστικής Επιτροπής, ήταν οι ίδιοι που παρακινούσαν να δοθούν με αέρα θαλασσοδάνεια σε ΜΜΕ και στα κόμματα και κράτησαν για τον εαυτό τους το ρόλο του εκπροσώπου των καναλαρχών σε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, με τελευταία αυτή για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου».

«Μας κατηγορούν για διαπλοκή, ενώ είναι εκείνοι που μεθόδευσαν με συστηματικό τρόπο τον σχηματισμό του τριγώνου διαπλοκής. Αξίζει ένα Όσκαρ γραφικότητας» είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις της ΝΔ και του Ευάγγελου Βενιζέλου για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ.

«Πρόκειται για αστείες αναφορές. Στις πράξεις αποδεικνύεται η πολιτική βούληση για σύγκρουση με τη διαπλοκή και για οικοδόμηση ενός νέου τοπίου, όπου επικρατεί η δημοκρατία και η διαφάνεια και όχι στα λόγια. Στις ανακοινώσεις τους, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ απευθύνονται στους πολίτες λες και αυτοί έχουν μνήμη χρυσόψαρου», κατάληξε η κ. Σβίγκου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε