Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

ΔΟΛ: Πιάνει δουλειά ο Μουλόπουλος – “Εξαφανίστηκε” από την… Αυγή

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Eurokinissi)
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Eurokinissi)

Άμεσα φαίνεται πως αναλαμβάνει δράση στον ΔΟΛ ο Βασίλης Μουλόπουλος, προκειμένου να σωθεί ο ιστορικός Οργανισμός και να μη μείνουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι. Ήδη, από την “ταυτότητα” της Αυγής έχει διαγραφεί το όνομά του, το οποίο όμως δεν έχει μπει στα Νέα, αφού εκεί υπάρχει μόνο το όνομα του Σταύρου Ψυχάρη.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: οι εξελίξεις “έτρεξαν” από τη Δευτέρα και χωρίς κανείς να μάθει το παραμικρό. Τις τελευταίες εξελίξεις δηλαδή, γιατί μετά την επίσκεψη Μουλόπουλου στο Βήμα λίγο μετά την Πρωτοχρονιά, πολλά είχαν ακουστεί, γραφτεί και… διαψευστεί.

Το απόγευμα της Τρίτης (17.01.2017) έπεσε σαν “βόμβα” όχι μόνο στα δημοσιογραφικά γραφεία αλλά, όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις, και στα γραφεία των κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες (σ.σ. τη Δευτέρα) από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ. Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση».

Αυτή ήταν η ανακοίνωση του ΔΟΛ. Και αν ρίξει μια ματιά κανείς σήμερα, Τετάρτη (18.01.2017) στην “ταυτότητα” της Αυγής, της οποίας τα τελευταία χρόνια ο Βασίλης Μουλόπουλος ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. της εφημερίδας, απουσιάζει το όνομά του. Ενώ στο φύλλο της Τρίτης, ήταν κανονικά εκεί.

Η ταυτότητα της Αυγής χθες, Τρίτη

Και σήμερα, Τετάρτη

Απουσιάζει όμως από την ταυτότητα της εφημερίδας Τα Νέα. Εκεί όπου με απόφαση του Σταύρου Ψυχάρη μετά την πρόσφατη παραίτηση του διευθυντή της εφημερίδας Δημήτρη Μητρόπουλου, εμφανίζεται μόνο το όνομα του εκδότη.

«Προσωπική επιλογή» οι μεν, «διαπλοκή» οι δε

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν προσωπική επιλογή του Βασίλη Μουλόπουλου την αποδοχή της πρότασης του ΔΟΛ να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση δείχνει ξεκάθαρα πως θέλει να πάρει αποστάσεις από το ζήτημα. Αλλά αυτό ουδόλως φαίνεται πως απασχολεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που επέκριναν την κυβέρνηση, κατηγορώντας την πως ούτε λίγο ούτε πολύ “χτίζει” τη δική της διαπλοκή και θέλει να κάνει τον ΔΟΛ… Αυγή.

«Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της κυβέρνησης. Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της. Η στάση της προς τους εκδότες: Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους. Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους. Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει. Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της “Αυγής” στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία. Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης», αναφέρει σε δήλωσή της η Νέα Δημοκρατία.

“Προσοχή δεν είναι πλάκα. Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ – Νέα, Βήμα και ραδιόφωνο! Επόμενος στόχος Μέγκα. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ”, σχολίασε μέσα από το twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Από πλευράς της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος, ανέφερε σε δήλωσή του: «Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν είναι αδίστακτοι. Προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να ελέγξουν την ενημέρωση. Το στραπάτσο από το νόμο Παππά τίποτα δεν τους δίδαξε. Τώρα βάζουν τον “δικό τους” Μουλόπουλο στο ΔΟΛ και θέτουν τον οργανισμό και τους εργαζομένους του υπό καθεστώς εκβιασμού κατ’ ουσία. Τα σχέδια που απεργάζονται όμως στην Ελλάδα της Δημοκρατίας και της πολυφωνίας θα καταρρεύσουν σα χάρτινος πύργος όπως ακριβώς καταρρέουν και οι ίδιοι πολιτικά μέρα με τη μέρα. Επειδή γνωρίζουν ότι το τέλος τους πλησιάζει έχασαν παντελώς την ψυχραιμία τους».

Από την άλλη το ΚΚΕ τα έβαλε με τους… πάντες. «Ορισμένοι εμφανίζονται σαν να ανακάλυψαν την Αμερική, ενώ είναι πασίγνωστο ότι όλα τα αστικά κόμματα συνδέονται και επιχειρούν να συνδεθούν με πολλούς τρόπους με τα ΜΜΕ, παρά τα όσα ισχυρίζονται δημόσια».

Μετά από αυτές τις σφοδρές αντιδράσεις, στο tovima.gr δημοσιεύτηκε απάντηση του Βασίλη Μουλόπουλου, η οποία αναφέρει: «Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε