Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΔΣΑ: Αποτροπιασμός για την επίθεση Κασιδιάρη

ΔΣΑ: Αποτροπιασμός για την επίθεση Κασιδιάρη

Για γεγονότα που “δρουν αποσταθεροποιητικά, εγκαθιδρύοντας ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα” κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

«Μόνο αποτροπιασμό μπορεί να προκαλεί η σημερινή βίαιη επίθεση που δέχθηκαν η συνάδελφος δικηγόρος και υποψήφια βουλευτής Λιάνα Κανέλλη και η επίσης υποψήφια βουλευτής Ρένα Δούρου, κατά τρόπο που σκιάζει πρωτόγνωρα την κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας και τις εν γένει δημοκρατικές μας παραδόσεις». Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) Γιάννης Αδαμόπουλος σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την επίθεση που δέχθηκαν οι εκπρόσωποι ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου από τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Ο κ. Αδαμόπουλος στην ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «ο θρασύτατος αυτός τρόπος αντίδρασης του δράστη -επίσης υποψήφιου βουλευτή- είναι ενδεικτικός των “νέων ηθών” που κάποιοι επιχειρούν να εγκαθιδρύσουν στην πολιτική ζωή της χώρας, επενδύοντας στην απαξίωση των δημοκρατικών διαδικασιών και επιχειρώντας να υποκαταστήσουν το έλλειμμα σαφούς ιδεολογίας και προτάσεων που τους χαρακτηρίζει με τη χρήση βίας αδιακρίτως κατά παντός “αντιφρονούντος”».

Σημειώνει ακόμη ότι «σε συνθήκες εθνικά κρίσιμες σύσσωμη η κοινωνία μας επιβάλλεται να καταδικάσει γεγονότα που δρουν αποσταθεροποιητικά, αποπροσανατολιστικά και διχαστικά, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, επισκιάζοντας την υγιή αντιπαράθεση ιδεολογιών και εγκαθιδρύοντας εν τοις πράγμασι ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα».

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Αδαμόπουλος υπογραμμίζει ακόμη πως «το εν λόγω θλιβερό περιστατικό επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της επιζητούμενης κάθαρσης στο δημόσιο βίο, η οποία είναι αδύνατο να επιτευχθεί όσο επιτρέπεται σε πρόσωπα που αποδεικνύουν έμπρακτα την απαξία τους προς την έννομη τάξη και τα προστατευόμενα από αυτήν έννομα αγαθά να διεκδικούν τη συμμετοχή τους στα κοινά».

Ο κ. Αδαμόπουλος καλεί τη Δικαιοσύνη «να στηλιτεύσει έμπρακτα ανάλογες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση του συναισθήματος ασφάλειας και δικαίου και αποτρέποντας εκτροπές που πλήττουν την ποιότητα της Δημοκρατίας μας».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΣΑ αναφέρει πως «κάθε δημοκρατικός πολίτης οφείλει να περιφρουρήσει -μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών- διαχρονικές κατακτήσεις που απειλούνται από τη δράση όλων ανεξαιρέτως των ακραίων ομάδων, ανεξαρτήτως ιδεολογικής προέλευσης».

Διαβάστε
Να παραδοθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης για την άναδρη επίθεση στην Λιάνα Κανέλλη και την Ρένα Δούρου! – Καταζητείται από τις αρχές – Σύσσωμη η καταδίκη

Εκτός ελέγχου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης – Χτύπησε τη Λιάνα Κανέλη και πέταξε ένα ποτήρι με νερό στη Ρενα Δούρου

Χρυσή Αυγή: Πρώτα χτύπησε τον Κασιδιάρη η Κανέλλη

Κανέλλη για Κασιδιάρη: «Δεν καταδέχομαι να κάνω μήνυση»

Κ.Παπούλιας;Καμμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα!

Πικραμμένος σε Μιχαλολιάκο: Καταδικάστε την επίθεση

Όλες οι αντιδράσεις των κομμάτων για την επίθεση Κασιδιάρη

Σαμαράς: “Φαινόμενα βαθιάς παρακμής η βία και η πρόκληση”

ΠΑΣΟΚ: Καταδικάζουμε! Δεν ξανακαθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με την Χρυσή Αυγή”

Απ.Γκλέτσος:Αν ήμουν στο στούντιο δεν θα έβγαινε ζωντανός ο Κασιδιάρης!

Το ψυχογράφημα του Κασιδιάρη! Τι λένε ειδικοί επιστήμονες

«Νεοναζιστής επιτίθεται σε βουλευτές» – Η επίθεση Κασιδιάρη κάνει το γύρο του κόσμου

Επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ!

Την επίθεση Κασιδιάρη καταδικάζει η κυβέρνηση

Το ξέσπασμα της Λιάνας Κανέλη μετά τον ξυλοδαρμό της από τον Ηλ. Κασιδιάρη

Καμμένος: Οι νεοναζιστές αποκαλύφθηκαν στις τηλεοπτικές κάμερες

Καρατζαφέρης για την επίθεση Κασιδιάρη: «Συγγνώμη που επιτρέψαμε στο μόρφωμα να πάρει δύναμη»

Πήρε αναβολή για τις 11/6 η δίκη του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη

ΣΥΡΙΖΑ:Δυο ντιμπέιτ, ανοικτό διάλογο με τον Σαμαρά, όχι στην Χρυσή Αυγή

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε