Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Δε δέχτηκε μεγάλη μείωση της εγγύησης για Αγγέλου η ανακρίτρια – Νέα ανακοίνωση από Καραμανλή

Πάλι μέσω συνεργατών του και πάλι για τον Αγγέλου μίλησε ο Κώστας Καραμανλής.

Με ανακοίνωση από το γραφείο του έκανε λόγο για πολιτική δίωξη του ιδίου και οι συνεργάτες του επαναλαμβάνουν ότι ισχύει στο ακέραιο η δήλωση που είχαν κάνει όταν επεβλήθη η αρχική εγγύηση των 400.000 ευρώ στον κ. Αγγέλου.

Επισημαίνουν πως η εμμονή σε αυτό το εξοντωτικό, προφανώς άδικο και με πλήρη περιφρόνηση στις αρχές της αναλογικότητας ύψος της εγγύησης, προσδίδει συν τοις άλλοις και εμπάθεια, τη στιγμή που ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε προτείνει εγγύηση ύψους 60.000 ευρώ.

Υπενθυμίζουν, μάλιστα, την περίπτωση της κας Μαντέλη, η οποία, όπως τονίζουν, με αποδεδειγμένα ποινικά αδικήματα, της επεβλήθη εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ.

Νωρίτερα, ορίστηκε στις 300.000 ευρώ από την εφέτη ειδική ανακρίτρια κ. Ειρήνη Καλού η χρηματική εγγύηση σε βάρος του
Γιάννη Αγγέλου, του πιο στενού συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Η ανακρίτρια δεν έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα εφετών οποίος είχε προτείνει να μειωθεί στις 60.000 ευρώ η εγγυοδοσία του κ. Αγγέλου.

Όπως έκρινε η κ. Καλού, στον Γ. Αγγέλου πρέπει να επιβληθεί αντί των 400.000 ευρώ, εγγύηση 300.000 ευρώ, μετά την αίτηση που υπέβαλε ο κατηγορούμενος, συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, για μείωση της εγγυοδοσίας.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε