Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Debate πολιτικών αρχηγών – Καυγάς Καμμένου – Μεϊμαράκη: “Έχει παλαβώσει που δεν μπαίνει στη Βουλή!”

ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ήταν μία κόντρα… προαναγγελθείσα. Πάνος Καμμένος και Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρωταγωνίστησαν σε μία σκληρή κόντρα κατά την διάρκεια του debate για το θέμα των υποβρυχίων, ωστόσο τα… όργανα είχαν αρχίσει από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης.

Μία αντιπαράθεση που είχε πυροδοτηθεί από νωρίς το μεσημέρι και ήταν δεδομένο πως θα μεταφερθεί και στο στούντιο της ΕΡΤ, όπου έγινε το debate των πολιτικών αρχηγών.

“Ο υπόδικος κ. Μεϊμαράκης, αντί να χρησιμοποιεί το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας απολογούμενος με δελτία τύπου στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οφείλει να απολογηθεί στους έξι ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς, οι οποίοι με εισαγγελικό πόρισμα και δικογραφία 4.000 σελίδων αποδίδουν αξιόποινες κακουργηματικές πράξεις εις βάρος του για καταβολή ποσού 105 εκατομμυρίων ευρώ στη γερμανική HDV για το υποβρύχιο “Ωκεανός”, που έπρεπε να έχει παραδοθεί από το Νοέμβριο του 2007 και μέχρι σήμερα δεν έχει παραδοθεί”, ανέφερε νωρίτερα ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν άμεση.

“Είναι απορίας άξιον γιατί ο κ. Καμμένος, ενώ διετέλεσε υπουργός το 2009 στην ίδια κυβέρνηση, δεν έκανε ποτέ αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα, εδώ και έξι χρόνια. Δεν έκανε καμία αναφορά από τον Ιανουάριο έως σήμερα ως καθ’ ύλην Υπουργός Άμυνας. Τώρα που πάμε για εκλογές και τα ποσοστά του καταρρέουν, πανικοβλημένος, δυστυχώς κατρακυλά και ο ίδιος μέσα στη λάσπη, σπιλώνοντας τους πάντες. Ο κ. Τσίπρας γιατί καλύπτει τον κυβερνητικό του εταίρο στα λασποκαμώματά του; Ο πρώην υπασπιστής ΓΕΝ του κ. Παπαντωνίου και σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ θα απαντήσει ή όχι;
Εμείς δεν θα ασχοληθούμε άλλο και δεν θα παρακολουθήσουμε στον κατήφορό του τον κ. Καμμένο”.

Έκρηξη στο debate!

Μια αναφορά του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αρκούσε για να “ανάψουν τα αίματα”! Ο επικεφαλής της “γαλάζιας” παράταξης αναφέρθηκε… πλαγίως στον Πάνο Καμμένο, λέγοντας συγκεκριμένα: “Κάποιος αρχηγός που δεν έχει καταλάβει κι άλλες φορές που έλεγε ψέματα, είπε κάποια πράγματα. Γιατί μας τα λέει τώρα; Επειδή φαίνεται μένει εκτός Βουλής, έχει παλαβώσει”!

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ φυσικά δεν άφησε την συγκεκριμένη αναφορά να… “πέσει κάτω”.

«Είστε υπόδικος. Να πάτε στους έξι εισαγγελείς και να μας πείτε γιατί σας παρέμπεψαν» ανέφερε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι στελέχη του ΛΑΟΣ τον έλεγαν «μπροστάντζα», ότι δηλαδή έχει πάρει μίζες. «Η διαφορά μας είναι ότι εγώ αδίκως έκοψα τον Χαϊκάλη από το ψηφοδέλτιο, ενώ, εσείς, υπόδικος, έρχεστε εδώ και δεν φέρνετε τα χαρτιά που πρέπει».

Κάπου εκεί επήλθε και το… πανδαιμόνιο! Χαρακτηριστικά της κατάστασης, είναι όσα αποκάλυψε η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη. Πράγματα που εμείς δεν είδαμε.

Την στιγμή, λοιπόν, που ο Πάνος Καμμένος… δεν σταματούσε την επίθεση, ξεπερνώντας φυσικά και τον προκαθορισμένο χρόνο, ο αρχηγός της ΝΔ είχε γείρει στην καρέκλα του και απευθυνόταν στον Αλέξη Τσίπρα που καθόταν δίπλα του, λέγοντάς του γελώντας: “Τι είναι αυτός; Γιατί δεν τον μαζεύεις; Γιατί τον έχεις βάλει να σου κάνει την βρώμικη δουλειά;“.

Να σημειώσουμε εδώ πως ο Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τόνισε τα εξής: “Ο ελληνικός λαός κατάλαβε πολλά. Ελπίζω την επόμενη φορά να μπορούμε να κάνουμε και διάλογο. Αντί για προεκλογικές συγκεντρώσεις, να κάνουμε διάλογο και δημοκρατική συζήτηση. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αντί να ακολουθησει τον μεσαίο δρόμο του καραμανλή έχει μετατραπεί σε Γεωργιάδη και Βορίδη”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε