Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Δεδομένη για τα κόμματα η προκαταρκτική επιτροπή για τον Γιάννο Παπαντωνίου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με προαποφασισμένη από όλα τα κόμματα της σύστασης της ειδικής προκαταρτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννο Παπαντωνίου σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα που υλοποίησε επί υπουργίας του ξεκίνησε η σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 8 το βράδυ με μυστική ψηφοφορία.

Η συζήτηση έχει ξεκινήσει με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων, ενώ στη συζήτηση αναμένεται να παρέμβει και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που υπέγραψε άλλωστε πρώτος την πρόταση των κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Οι εισηγητές των κομμάτων δηλώνουν πως θα ψηφίσουν μεν την πρόταση για σύσταση επιτροπής, εάν και καταλογίζουν στην κυβέρνηση ότι ο στόχος της πρότασης αυτής είναι επικοινωνιακός και μόνο.
Ιδιαίτερες ενστάσεις, για το πόσο ισχυρά νομικά είναι στοιχειοθετημένη η πρόταση για τη σύσταση ειδικής προκαταρτικής επιτροπής της Βουλής κατά του Γιάννου Παπαντωνίου, εξέφρασαν εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος όσο και ο εισηγητής του κόμματος Θεόδωρος Παπαθεοδώρου καθώς όπως υπογράμμισαν δεν αναφέρεται στην πρόταση κανένα συγκεκριμένο στοιχείο. Παράλληλα πάντως κατέστησαν σαφές πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα ψηφίσει για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής όπως και για κάθε άλλη πρόταση για διαφάνεια που θα έρθει στη Βουλή.

 

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε