Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

“Δείχνουν” πολιτικούς οι σκληροί δίσκοι της Siemens; – Στην τελική φάση το πόρισμα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Πληροφορίες από την πλευρά της υπηρεσίας της Αστυνομίας, ανέφεραν ότι το υλικό αυτό είναι μέρος των συνολικά 65.000 σελίδων που περιλαμβάνει ο «σκληρός» δίσκος.

Στην τελική φάση σύνταξης του πορίσματος για την υπόθεση Siemens μπαίνει η ομώνυμη εξεταστική, αφού απομένουν λιγότερες από δέκα ημέρες για την κατάθεση του πορίσματος και όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρός της Σήφης Βαλυράκης, δεν υπάρχει περίπτωση νέας παράτασης.

Το πρωί κατατέθηκαν στη γραμματεία της εξεταστικής από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ Μανώλη Σφακιανάκη εννέα κούτες με συνολικά 15.000 σελίδες, αποτέλεσμα μέρους ανάκτησης από τα ηλεκτρονικά αρχεία του «σκληρού» δίσκου της Siemens Ελλάς.

Τα στόματα έμειναν ερμητικά κλειστά, ενώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι μάλλον από τα στοιχεία αυτά δεν προκύπτει κάτι το καινούργιο, πέραν των όσων είναι ήδη γνωστά.

Πληροφορίες από την πλευρά της υπηρεσίας της Αστυνομίας, ανέφεραν ότι το υλικό αυτό είναι μέρος των συνολικά 65.000 σελίδων που περιλαμβάνει ο «σκληρός» δίσκος και περιέχει μεταξύ άλλων το ηλεκτρονικό ημερολόγιο του πρώην διευθύνοντα συμβούλου Μιχάλη Χριστοφοράκου, καταγραφές με τα ραντεβού του με πολιτικούς και αλληλογραφία, αλλά και ενδεχομένως αναφορές σε εκροές ποσών τα οποία όμως κατευθύνονται σε κωδικούς και όχι σε ονόματα προσώπων.

Στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι θα δουν τα στοιχεία την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να τα πάρουν και τα κόμματα, αν και, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, στο επίμαχο υλικό έχει γίνει ήδη προκαταρκτική έρευνα από τα κομματικά επιτελεία των κομμάτων ήδη από τα τέλη του περασμένου μηνός.

“Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να καταρτίσουμε ένα σοβαρό πόρισμα που θα διακρίνεται από πληρότητα και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση”, δήλωσε ο Σήφης Βαλυράκης.

Από την πλευρά της ΝΔ διοχετεύεται ότι όπου μπορεί να υπάρξει κοινός τόπος για τα πραγματικά περιστατικά θα υπάρξει συναίνεση, διαφορετικά θα καταγραφεί τεκμηριωμένη διαφωνία.

Εκεί που βεβαίως οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες είναι τα πρόσωπα για τα οποία θα ζητηθεί περαιτέρω έρευνα, τόσο από πρώην υπουργικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ.

Πάντως με αφορμή τα αναγραφέντα ότι τα δύο μεγάλα κόμματα επιδιώκουν συγκάλυψη και συμψηφισμό, ο επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας σε γραπτή του δήλωση σημειώνει: «Η ΝΔ με αίσθημα ευθύνης έχει συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας, χωρίς διάθεση συγκάλυψης ή προθέσεις συμψηφισμών. Άλλωστε, τι είδους συμψηφισμοί μπορούν να γίνουν στο σκάνδαλο αυτό, όταν είναι δεδομένο ότι οι προγραμματικές συμβάσεις μέσω των οποίων τροφοδοτήθηκε, εξελίχθηκε και κορυφώθηκε η υπόθεση Siemns, καταρτίστηκαν και υλοποιήθηκαν από το 1996 επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ».

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε: «Για το μεγάλο σκάνδαλο της Siemens, στη Νιγηρία κάποιοι ήδη βρίσκονται στη φυλακή. Στην Ελλάδα της δικομματικής συγκάλυψης και της ατιμωρησίας, δεν έχει καν οριστεί δίκη και δεν έχει ζητηθεί, με αγωγή, ούτε ένα ευρώ πίσω από τις μίζες και τα κλεμμένα».

Ο κ. Παπαδημούλης κατήγγειλε ότι στο τμήμα των πραγματικών περιστατικών και στο κεφάλαιο της ροής του πολιτικού χρήματος, μόνον ακροθιγώς γίνεται μία μικρή αναφορά στη χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων, όπως αναφέρεται σε αποφάσεις γερμανικών δικαστηρίων, αλλά και έχει καταθέσει ο ίδιος ο Χριστοφοράκος, γεγονός που ο ίδιος ερμηνεύει ως έλλειψη διάθεσης να αναφερθούν ακόμη κι αυτά που διαπιστώθηκαν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε