Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Δεκτή η τροπολογία για τους ιμάμηδες! Με ανεξαρτητοποίηση απειλεί ο Χατζηοσμάν!

Δεκτή η τροπολογία για τους ιμάμηδες! Με ανεξαρτητοποίηση απειλεί ο Χατζηοσμάν!

Νεα δεδομένα προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να κάνει δεκτή την τροπολογία για τους ιμάμηδες. Η τροπολογία αυτή προβλέπει ότι οι ιεροδιδάσκαλοι της μουσουλμανικής μειονότητας θα καθορίζονται από το ελληνικό δημόσιο.

Το θέμα και σήμερα προκάλεσε σκληρές κόντρες και έντονες αντιδράσεις στην Βουλή, ενώ μεγάλο είναι το πρόβλημα και για το ΠΑΣΟΚ, αφού αν συμβεί αυτό, τότε θα ανεξαρτητοποιηθεί ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος είχε καταγγείλει νωρίτερα το υπουργείο ότι υποχωρεί «υπό τις απειλές του Τουρκικού Προξενείου και της ΔΗΜΑΡ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος πρόξενος, έχει απειλήσει ότι όσο ζει δεν θα επιτρέψει να ισχύσει τέτοια διάταξη…

Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος της Χρυσής Αυγής είπε πως «αν αποσυρθεί η τροπολογία τότε πρέπει να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός» και πρόσθεσε: «Η Χ.Α. λέει ναι στην τροπολογία γιατί λέει όχι η Τουρκία».

Πλέον εάν περάσει αυτή η τροπολογία από ψήφιση και υπερψηφιστεί το ελληνικό δημόσιο θα είναι υπεύθυνο για την πρόσληψη ιεροδιδασκάλων (ιμάμηδων) στη μουσουλμανική μειονότητα, ενώ μέχρι τώρα αυτό ήταν αποκλειστική αρμοδιότητα του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή.

Παρουσίασε φωτογραφίες που δείχνουν τον μουσουλμάνο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν «με τον Νταβούτογλου, εμπνευστή της ιδέας να συνεκμεταλλευτούμε το Αιγαίο. Άλλη φωτογραφία τον δείχνει να κρατά την ομπρέλα του τούρκου προξένου» και πρόσθεσε πως «δεν περιμένουμε να μας δώσει κάρτα που να γράφει από κάτω πράκτορας. Λέει ότι είναι Ελληνας αλλά στην συνείδηση είναι Τούρκος… Ο Παπανδρέου και ο Καραμανλής κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Κεμάλ και όταν έρχονται εδώ οι Τούρκοι κατεβάζουν τα πορτραίτα των ηρώων της Επανάστασης του 1821».

Ο κ. Χατζηοσμάν απάντησε πως «για την ταυτότητα μου και τη συνείδηση μου δεν θα δώσω σε κανένα το δικαίωμα να με ετεροπροσδιορίσει» και υποστήριξε: «Μην ακούτε ανθρώπους που σας οδηγούν στο αδιέξοδο. Να μην στηρίξετε αυτή την τροπολογία. Απορώ ποιος θέλει να δημιουργήσει εντάσεις στην περιοχή… ως βουλευτή της μειονότητας δεν ζήτησαν τη γνώμη μου .. Ντρέπομαι γι’ αυτή την τροπολογία. Ούτε πήρατε τη γνώμη μου. Ποιος πήρε αυτές τις αποφάσεις; Θα κάνει τεράστια ζημιά. Θα βοηθηθούν δέκα άτομα και θα έχετε απέναντι όλη τη μειονότητα. Θα είναι βαρύ πλήγμα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό… Αν περάσει θα κάνει κακό στην πατρίδα μου την Ελλάδα και την περιοχή μου, τη Θράκη… Εγώ δεν βάζω την υπογραφή μου. Καλώ τα κόμματα να την καταψηφίσουν. Να την αποσύρετε».

Εντύπωση προκαλεί πάντως η απόφαση να γίνει δεκτή η τροπολογία, αφού οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί κατά την χθεσινή τους συνάντηση αποφάσισαν να αφήσουν για αργότερα την συγκεκριμένη διάταξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τροπολογία για τους ιμάμηδες φέρνει νέους τριγμούς στην κυβέρνηση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε