Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Δεν δίνει φράγκο η κυβέρνηση

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Το πιό αποδοτικό μπλόκο, είναι η…

συμμετοχή στο διάλογο, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός στους αγρότες. 

Ο κ.Παπανδρέου επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για μερεμέτια

“Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ικανοποιηθούν σκόρπια οικονομικά αιτήματα. Θα ήταν εγκληματικό απέναντι στην ευημερία των πολιτών και στο μέλλον της χώρας. Τέλος στα λεφτά γιά συντεχνιακές λύσεις που αντέχουν λίγους μήνες και μετά πάλι μπλόκα, τα ίδια και χειρότερα. Έφτασε η ώρα των ριζικών αλλαγών που δίνουν σιγουριά και μέλλον στην ύπαιθρο και τα χωριά μας”, είπε ο πρωθυπουργός.

 

Ο κ.Παπανδρέου σημείωσε ότι συμμερίζεται την αγωνία των αγροτών, χαρακτήρισε τους συνεταιρισμούς “αναχρονιστικούς και κακούς μεσάζοντες” και κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ επειδή καθυστέρησε την ψηφιοποίηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων και άρα τις επιδοτήσεις.

“Είχαν μετατρέψει τον ΕΛΓΑ σε κέντρο εξαγοράς συνειδήσεων, που έδινε διαφορετικές αποζημιώσεις για την ίδια ζημιά, ανάλογα με ποιό πολιτικό γραφείο είχε ως μεσάζοντα. Είχαν κάνει το αγροτικό κανάλι, μέσο γιά εξαφανισμένους υψηλόμισθους. Δεν έκαναν τίποτα γιά τις παράνομες ελληνοποιήσεις, αν και είχαν επώνυμες καταγγελίες γιά τις μίζες στα τελωνεία”.

 

Τέλος τόνισε ότι τα μπλόκα όχι μόνον δεν λύνουν, αλλά δημιουργούν νέα προβλήματα και κάνουν τεράστια ζημιά στην εικόνα της πατρίδας, σε μιά στιγμή μάλιστα που κάποιοι έχουν σκοπιμότητα στυγνής κερδοσκοπίας έναντι της Ελλάδας.

  

Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Καλύτερα κλειστοί δρόμοι παρά κλειστά σπίτια αγροτών ήταν το σχόλιο της Αλέκα Παπαρήγα που χαρακτήρισε απαράδεκτο το διαχωρισμό των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα και μη, ζητώντας από την Κυβέρνηση να μην προβεί σε δυναμική καταστολή των κινητοποιήσεων, τονίζοντας παράλληλα πως το αγροτικό πρόβλημα δεν λύνεται με επιδοτήσεις της Ε.Ε.
Οι κλειστοί δρόμοι θα κλείσουν τα σπίτια πολλών άλλων σχολίασε ο Γ. Καρατζαφέρης που κάλεσε την Κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα “αγροτικό ΤΕΜΠΜΕ” με χρήματα από το πακέτο των 28 δισ. για τις τράπεζες.
Δεν είναι συνεπείς η Κυβέρνηση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες ήταν το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα που τόνισε πως έχουν μειωθεί στο ¼ οι επιδοτούμενοι νέοι αγρότες ενώ μίλησε για έλλειψη προτάσεων από την Κυβέρνηση και άρνησή της να κάνει διάλογο με τους πραγματικούς αγρότες. 
 

Ένταση στη Βουλή
“Θα έκλειναν και σπίτια αγροτών αν ακολουθούσαμε την πολιτική που προτείνεται” είπε στη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην Αλέκα Παπαρήγα.
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των Βουλευτών του ΚΚΕ όταν ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στην πρόταση της Α. Παπαρήγα για κατάργηση του διαχωρισμού των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα και μη ανέφερε: “θέλετε να βοηθήσουμε τον αγρότη του Κολωνακίου;”.
Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε θετική την πρόταση Καρατζαφέρη για “αγροτικό ΤΕΜΠΜΕ”

“Κάναμε λάθη”
“Μαθαίνουμε και εμείς από τα λάθη μας” ανέφερε ο Πρωθυπουργός λέγοντας ότι στο παρελθόν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έχουν κάνει λάθη τονίζοντας “είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και να χαράξουμε μια νέα αγροτική πολιτική”

Διαβάστε επίσης:
Συνάντηση Σαμαρά-αγροτών
Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε