Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Δεν είναι δεδομένο το ευρώ για την Ελλάδα”

Η Μ.Δαμανάκη, κάποτε ”φωνή του Πολυτεχνείου” και τώρα επίτροπος στην Κομισιόν δηλώνει επίσης πως πρέπει να μειωθεί το μισθολογικό κόστος στη χώρα μας.

Η Ελληνίδα επίτροπος ναυτιλίας και αλιείας Μαρία Δαμανάκη, τόνισε στο ΣΚΑΙ πως το ευρώ δεν είναι ταμπού για την Ελλάδα, ούτε κάτι δεδομένο και θα πρέπει να αποτελεί συνειδητή επιλογή, ενώ επισήμανε ότι δεν μπορεί να θέλουμε να είμαστε στο ευρώ και να μη συμβάλουμε σε αυτό.
”Υπάρχει κόπωση στις σχέσεις της Ελλάδας με την ΕΕ και η αίσθηση ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν ολοκληρώσει το έργο τους και τώρα περιμένουν από την Ελλάδα” διαπιστώνει η Μ.Δαμανάκη, προσθέτοντας ότι η Αθήνα πρέπει να επισπεύσει τις αποφάσεις της ώστε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, και ότι τα προβλήματα είναι υπαρκτά και δεν τα θέτουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας.

Η Μ.Δαμανάκη αφού καταλόγισε ευθύνες και στην Ευρώπη για καθυστέρηση, αναφέρθηκε στο καυτό θέμα της μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Η ετίμηση της είναι πως πρέπει να μειωθεί το μισθολογικό κόστος και πως σε αυτό πρέπει να στηριχθεί ο πρωθυπουργός από τους κοινωνικούς εταίρους.

Διαβάστε επίσης : ”Πιθανή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ”

Οριακή μείωση επιτοκίου σε ελληνική δημοπρασία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε