Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Δεν εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου να περάσει όσα περνώ”

Ο πρωθυπουργός κάνει νέα έκκληση για συναίνεση, λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του, δηλώνει αποφασισμένος να ”περάσει” το Μεσοπρόθεσμο και στηρίζει τον Γιώργο Παπακωσταντίνου.
 

Σε συνέντευξή του, στο “Βήμα της Κυριακής” ο πρωθυπουργός δηλώνει πως αν υπήρχε άλλη λύση θα την είχε επιλέξει.
“Δεν εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου να περάσει όσα περνώ. Στον πόλεμο κάνεις και λάθη. Τραυματίζεσαι, ματώνεις, χάνεις και μάχες. Αλλά το ζητούμενο είναι να κερδίσες τον πόλεμο για τη σωτηρία και την αλλαγή της πατρίδας. Αλλά θα τον κερδίσουμε τον πόλεμο”, δηλώνει κατηγορηματικά.
 
Ο Γιώργος Παπανδρέου απορρίπτει το ενδεχόμενο να ζητήσει το Μεσοπρόθεσμο να ψηφιστεί από 180 βουλευτές και επαναλαμβάνει την πρόσκλησή του και προς την αντιπολίτευση για εθνική συνεννόηση.
Ο πρωθυπουργός έκανε νέο άνοιγμα, λέγοντας πως δεν αποκλείει πρόσωπα που είναι κοινής αποδοχής ή και από τα άλλα κόμματα για κρίσιμες θέσεις.
 
“Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα οι πολιτικές δυνάμεις ότι έχουμε καταλάβει το διακύβευμα για την πατρίδα μας”, λέει ο πρωθυπουργός ο οποίος στέλνει μήνυμα και στους ”αγανακτισμένους”, τονίζοντας πως έχουν δίκιο καθώς δεν μπορούν να ανεχθούν ένα πολιτικό σύστημα που οδήγησε στη σπατάλη και τη διαφθορά.
 
Αναφερόμενος στον Γιώργο Παπακωσταντίνου και στις επιθέσεις που δέχεται, ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζει πως οι αποφάσεις είναι συλλογικές, ενώ σε όσους τον επικρίνουν για τις επιλογές που έχει κάνει όσον αφορά τους συνεργάτες του, ξεκαθαρίζει πως μοναδικό του κριτήριο είναι η καλύτερη προώθηση του δημοσίου συμφέροντος.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε