Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Δεν κάνουν πίσω για τους υπαλλήλους της Βουλής – Έτοιμος για πολιτική επιστράτευση ο Σαμαράς

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Αποφασισμένος να μην κάνει πίσω όσον αφορά στο θέμα των υπαλλήλων της Βουλής εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς. Και σύντομα η τροπολογία θα κατατεθεί ξανά.

Το θέατρο που παραλόγου που παίχτηκε χθες το απόγευμα στη Βουλή, όταν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατέθεσε τη (χειρόγραφη) τροπολογία με την οποία οι εργαζόμενοι στη Βουλή εντάσσονταν στο ενιαίο μισθολόγιο, εκεί δηλαδή που βρίσκονται ΟΛΟΙ οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, παραλίγο να τινάξει στον αέρα την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.

Σε χρόνο… dt (10 λεπτά χρειάστηκαν) και με τη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι υπάλληλοι της Βουλής κήρυξαν απεργία από τις 19:00 και μετά. Και φυσικά στη Βουλή έγινε το έλα να δεις!

Η τροπολογία αποσύρθηκε αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt θα… επιστέψει στη Βουλή αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Την επόμενη εβδομάδα δηλαδή για να μην υπάρξει κανέναν πρόβλημα με την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Στη διάρκεια της μισής ώρα που κράτησε το… μπάχαλο στη Βουλή, από τη στιγμή που ο Γιάννης Στουρνάρας ανακοίνωσε πως οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου θα χάσουν τα προνόμιά τους (όπως τα έχασαν και χιλιάδες άλλοι… κοινοί θνητοί τα τελευταία δυο χρόνια), ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δέχτηκε εισήγηση να κηρύξει πολιτική επιστράτευση.

Στην αρχή, την έκανε δεκτή. Αλλά μετά, συνειδητοποίησε ότι δεν έβγαινε ο χρόνος! Μέχρι να τυπωθούν και να μοιραστούν οι εντολές, θα τιναζόταν στον αέρα (όπως απειλήθηκε και νωρίτερα) η διαδικασία για την ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου. Και αυτό δεν ήταν ένα ρίσκο που μπορούσε να πάρει η κυβέρνηση.

Έτσι, φτάσαμε στην προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας. Αποφασίστηκε να κάνει βήμα πίσω η κυβέρνηση αλλά μέχρι να περάσει ο προϋπολογισμός και να ξανακατατεθεί. Και αυτή τη φορά, διαμηνύεται, πως η κυβέρνηση θα είναι πιο… υποψιασμένη.

Αν γίνουν τα ίδια, τότε θα κηρυχθεί πολιτική επιστράτευση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκαναν “πραξικόπημα” για να μην χάσουν τους 16 μισθούς οι υπάλληλοι της Βουλής

Με 10 λεπτά απεργία αποσύρθηκε η προσθήκη για τους υπαλλήλους της Βουλής

Όλο το παρασκήνιο για το χάος με τους υπαλλήλους της Βουλής

Αντέχει η κυβέρνηση; – 153 “ναι” και 7 διαγραφές βουλευτών…

Μόνο για γέλια – Στιγμιότυπα από την ψηφοφορία στη Βουλή…

Προκαλούν οι υπάλληλοι της Βουλής με νέα απεργία – Μιλάνε για επικοινωνιακά τερτίπια

Να πάει σήμερα ξανα η τροπολογία για τους υπαλλήλους της βουλής

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε