Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Δεν πρέπει να ξανακάνουμε τα ίδια λάθη, οφείλουμε να δώσουμε προοπτική στην Ελλάδα"

`Δεν πρέπει να ξανακάνουμε τα ίδια λάθη, οφείλουμε να δώσουμε προοπτική στην Ελλάδα`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.06.2012 | 16:40
Πρώτη δημοσίευση: 18.06.2012 | 16:34

"Οι Έλληνες επέλεξαν την Ευρώπη και τώρα η Ευρώπη πρέπει να κάνει ένα βήμα προς την Ελλάδα".Αυτόν τον τίτλο έχει η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελευθέρων, Γκι Βερχόφστατ.

«Η Ευρώπη πρέπει να προσαρμόσει το Μνημόνιο που έως σήμερα βασίζεται στη μείωση των μισθών και στην αύξηση των φόρων», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Γκι Βερχόφστατ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται ριζικές μεταρρυθμίσεις.

Συνεχίζοντας, ο Γκι Βερχόφστατ εκφράζει την άποψη ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα και τα έσοδα που θα αποφέρουν να διοχετευθούν σε Ταμείο Ανάπτυξης, ώστε να σπάσει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης, να βελτιωθεί η ρευστότητα της οικονομίας και να τονωθεί η ανάπτυξη.

Επιπλέον, σημειώνει ότι η Ελλάδα πρέπει μάλλον να απλοποιήσει το φορολογικό της σύστημα και να μειώσει τους δείκτες φορολόγησης, παρά να τους αυξήσει.

Επισημαίνει, επίσης, ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι πόροι των Διαρθρωτικών Ταμείων και πως η Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οφείλει να εντοπίσει τα κατάλληλα επενδυτικά σχέδια.

Καταλήγοντας ο Γκι Βερχόφστατ επισημαίνει: «Σήμερα, το οφείλουμε στην Ελλάδα, δεν πρέπει να ξανακάνουμε τα ίδια λάθη, αλλά να της δώσουμε προοπτική» και συνεχίζει λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εξέλθει μόνη της από την κρίση αν η ίδια η ΕΕ δεν αλλάξει: «Χρειαζόμαστε επειγόντως την ενοποίηση του τραπεζικού συστήματος και μια αξιόπιστη δημοσιονομική ένωση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τις εκλογές στην ειδική κατηγορία του Newsit ΕΚΛΟΓΕΣ2012
   Διαδώστε αυτό το άρθρο