Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

“Δεν θα κάτσω να σας κοιτάω να τσακώνεστε”

“Δεν θα κάτσω να σας κοιτάω να τσακώνεστε”

Πέρα από την προετοιμασία για το νέο δάνειο και την οικονομική πολιτική ο Λουκάς Παπαδήμος πρέπει να αντιμετωπίσει και το “τέρας” της διχόνοιας που έχει πέσει στη κυβέρνηση ενότητας.

Ο κ. Παπαδήμος στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής έστειλε αυστηρό μήνυμα ότι δεν θα παρακολουθήσει αμέτοχος τις τριβές και ότι θα επεμβαίνει αναλόγως, σύμφωνα με το Βήμα.

Ζήτησε από τους υπουργούς να σηκώσουν τα μανίκια και να τηρήσουν τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα όσων πρέπει να γίνουν βάσει του προγράμματος εξυγίανσης. Συνεργάτες του παράλληλα τονίζουν ότι δεν πρόκειται να δεχτεί ανώριμες συμπεριφορές σε τόσο κρίσιμες στιγμές.

Οι εξελίξεις τις ερχόμενες ημέρες είναι πολύ σημαντικές. Τη Δευτέρα φτάνει στην Ελλάδα ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μπάιντεν και η πρωθυπουργός της Δανίας, ενώ – την ίδια ημέρα – το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα εκδόσει την απόφασή του για την προσφυγή των Σκοπίων κατά της Ελλάδας.

Για το τελευταίο ο κ. Παπαδήμος συζήτησε μέσα στην εβδομάδα με τον Γ. Παπανδρέου ενώ την ερχόμενη αναμένεται να καλέσει σε συνάντηση τον κ. Σαμαρά και τον κ. Καρατζαφέρη.

Στο μεταξύ, το ΛΑΟΣ θα κρατήσει σκληρή στάση σε σχέση με το Σκοπιανό, καθώς καταγράφει φθορά από τη συμμετοχή στην κυβέρνηση, η ηγεσία της ΝΔ επιμένει στη στήριξη της κυβέρνησης ενώ στελέχη της εμπλέκονται σε ρήξεις με “πράσινα” στελέχη και το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο που εμφανίζεται να στηρίζει πιο συντεταγμένα την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Διαβάστε:
Χριστούγεννα με την τρόικα – Τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης

“Δεν μπορεί να εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου. Να φύγει τώρα”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε