Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Δεν υπάρχει κανένα θέμα χρεωκοπίας”

“Δεν υπάρχει κανένα θέμα χρεωκοπίας”

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου με τον Βαν Ρόμπε”ι και τον Μανουέλ Μπαρόζο. 

“Δεν υπάρχει κανένα θέμα χρεοκοπίας της χώρας” διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον ελληνικό λαό και ταυτόχρονα τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος, το οποίο συνεδρίασε απόψε στη Θεσσαλονίκη. Δεν χρειάζεται φόβος, έχουμε διέξοδο και εναλλακτικές λύσεις τόνισε, επίσης, ο πρωθυπουργός και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι παρά τις δυσκολίες και τη μυθολογία, η χώρα θα τα καταφέρει.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή την Ευρωζώνη και αποκάλεσε άσχετους όσους υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η κυβέρνηση πρέπει να δουλέψουν σκληρά όλοι μαζί, πριν από όλα για να διασωθεί η οικονομία και να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία και την καταδίκη της σε βαθιά ύφεση και παρακμή.

Αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρέθηκε η Ελλάδα όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ, μια Ελλάδα “διαλυμένη, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, με τον κίνδυνο να μην μπορέσει να δανειστεί ή να δανείζεται με τοκογλυφικά επιτόκια”. Ο πρωθυπουργός απέδωσε τη διάλυση του κράτους στην οικονομική και κομματική λεηλασία των προηγούμενων ετών και τόνισε ότι η ΝΔ διαχειρίστηκε επί πέντε χρόνια τα κρατικά ταμεία και τη δημόσια διοίκηση με ανευθυνότητα, εγκληματική αμέλεια και ελαφρότητα. Και το τίμημα που πληρώνουμε σήμερα, πρόσθεσε, είναι τεράστιο. 

Ζήτησε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να δώσουν εκείνα το παράδειγμα κατανοώντας όλοι ότι αυτό που προέχει τώρα είναι να προστατευθεί η ίδια η υπόσταση της χώρας με τη σωτηρία της οικονομίας της. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει μια πατριωτική δύναμη και κοιτάει πριν από όλα το συμφέρον της χώρας. Και γι’ αυτό, πρόσθεσε, ο ίδιος δεν φοβάται αυτό που πολύ ονομάζουν πολιτικό κόστος. 

Ο πρωθυπουργός απάντησε προς όσους αναρωτιούνται αν το ΠΑΣΟΚ κινείται στα όρια της ιδεολογίας του, τονίζοντας ότι σε αυτό ακριβώς το μέτωπο δίνει η κυβέρνηση το μεγάλο αγώνα σήμερα. Αυτό τον αγώνα, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, δεν μπορούμε να τον δώσουμε μόνοι μας και πρέπει να πείσουμε εταίρους και διεθνείς συνομιλητές μας, ότι εάν δεν μπουν κανόνες στις αγορές και περιορισμοί στους κερδοσκόπους που τζογάρουν κυριολεκτικά σε βάρος ολόκληρων κοινωνιών, το θύμα αύριο δεν θα είναι μόνο η Ελλάδα, αλλά κάθε χώρα που θα βρεθεί σε οικονομική δυσκολία, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη.

Η Ελλάδα, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, ζητεί από τους εταίρους της να δημιουργηθεί από τώρα ο μηχανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να μπορεί να παρέμβει στις αγορές και να στηρίξει τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο έργο της κυβέρνησης στους υπόλοιπους τομείς, τονίζοντας ότι μέσα σε πέντε μήνες “έχουμε ανοίξει όλα τα μέτωπα” και μίλησε για μια “πραγματική ανατροπή με την οποία κλείνει ο κύκλος της αδικίας στη χώρα”.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε και για τα εργασιακά θέματα, τονίζοντας ότι οι όποιες παρεμβάσεις που γίνονται αφορούν την προστασία των εργαζομένων και την καθιέρωση κινήτρων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Μίλησε, επίσης, για “ριζική ανατροπή των πάντων στο χώρο της υγείας” και δημιουργία νέων εκπαιδευτικών δομών, όπως και για την εκ βάθρων αλλαγή του διοικητικού συστήματος της χώρας με το σχέδιο “Καλλικράτης”.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλα τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να εργαστούν σκληρά και συντεταγμένα και να βάλουν απέναντί τους τα συμφέροντα που ζουν από τη διαφθορά και την κακοδιαχείριση και τα οποία προέβλεψε ότι θα πολεμήσουν κάθε αλλαγή που τα πλήττει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε