Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Δένδιας: Έχουμε γίνει τουριστικός προορισμός άσκησης αναρχικών!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τα νεα μέτρα εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Caravel ασκώντας, παράλληλα, οξύτατη κριτική στο κυβερνητικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα για το τέταρτο μνημόνιο που έφερε στη Βουλή και αφήνει τη χώρα εκτός τροχιάς ανάπτυξης καταλογίζοντας ευθύνες στον Πρωθυπουργό για τον μαρασμό του ιδιωτικού τομέα και τις στρατιές, όπως είπε χαρακτηριστικά, συμβασιούχων, που δημιουργούν κομματικό “στρατό” για τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Πυξίδα της χώρας δεν μπορεί να είναι τα μνημόνια. Η πολιτική των συνεχώς αυξανόμενων φόρων δεν οδηγεί κάπου”, τόνισε ο κ.Δενδιας επισημαίνοντας πως η χώρα έχει ανάγκη απο ένα νέο, σταθερό, φορολογικό σύστημα το οποίο θα επιβραβεύει αυτούς που επενδύουν και δημιουργούν θέσεις εργασίας. Ακόμη, κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη μείωση των συντάξεων ενώ απο τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

“Με το νόμο Παρασκευοπούλου έβγαλαν στους δρόμους εκατοντάδες εγκληματίες”, είπε χαρακτηριστικά αφήνοντας αιχμές και για τις σχέσεις που χτίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό. “Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θέλουν να κάνουν την Ελλάδα Βενεζουέλα της Ευρώπης”, κατήγγειλε ο κ. Δένδιας.

Δίνοντας το ύφος της διακυβέρνησης την οποία προτείνει η Νέα Δημοκρατία, ξεκαθάρισε πως το κόμμα του θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας αξιοποιώντας,ωστόσο, τα εργαλεία της ανάπτυξης και της επιχείρηματικοτητας μακριά απο λογικές λαϊκισμού.

“Έφεραν τον εθνικολαικισμο για αυτο συνεννοείται τόσο εύκολα ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Ο λαϊκισμός είναι ο μηδενισμός καθε θετικού. Η χώρα δεν μπορεί να ζήσει άλλο με αυτό το σαράκι.Έχουμε μόνο ένα δρόμο,να συγκρουστούμε με το λαϊκισμό,με κάθε κόστος”, συμπλήρωσε ενώ περιέγραψε και τη φιλοσοφία της ΝΔ για τα φαινόμενα ανομίας στην κοινωνική ζωή του τόπου ξεκαθαρίζοντας πως η παράταξη του θα “καθαρίσει” τα Εξάρχεια.

“Έχουμε γίνει τουριστικος προορισμος ασκήσης των αναρχικών του πλανήτη. Τέρμα στις καταλήψεις, τέρμα στα ΚΕΠ τής ντροπής”, δήλωσε κατηγορηματικά ο Νικος Δένδιας.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο  Δημήτρης Σιουφας, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο Ανδρέας Λυκουρεντζος,  ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Θεόδωρος Φορτσακης, ο Νότης Μηταρακης, ο Γιάννης Παπαθανασίου, ο Γιάννης Πλακιωτακης, ο Γιώργος Κουμουτσακος,  ο Χρήστος Σταικουρας, ο Γιώργος Στυλιος, ο Διονύσης Χατζηδακης, ο Ευριπίδης Στυλιανιδης, η Άννα Καραμανλή, ο Κώστας Τζαβαρας, ο Μάριος Σαλμας, ο Κωστής Χατζηδάκης, η Ντόρα Μπακογιαννη, ο Μάκης Βορίδης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Κώστας Καραμανλής, η Ζέτα Μακρή, ο Ιάσων Φωτηλας και ο Γιάννης Ανδριανός.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε