Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Δένδιας σε ΧΑ: Αν ζούσατε το ’40, θα κάνατε παρέλαση με τη σημαία των Ναζί!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σκληρή απάντηση έδωσε από την Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, στις εθνικές αναφορές του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με το οποίο κυρώθηκε η συμφωνία για την συνεργασία χωρών – μελών του ΝΑΤΟ σχετικά με τον ηλεκτρονικό πόλεμο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ζήτησε από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί σχετικά με τις -αυξανόμενης έντασης- προκλήσεις του Ερντογάν «για να γνωρίζουμε ότι η ελληνική Κυβέρνηση κάνει ό,τι χρειάζεται για την προάσπιση του εθνικού χώρου και εθνικών δικαιωμάτων. Γιατί το τελευταίο που περιμένουμε σε αυτήν την Αίθουσα είναι να εμφανίζονται ως τιμητές και ως προστάτες των εθνικών συμφερόντων αυτοί, οι οποίοι (ΧΑ), εάν ήταν εν ζωή την 28 Οκτωβρίου 1940, δεν θα υπηρετούσαν τα εθνικά συμφέροντα υπό την γαλανόλευκη, αλλά θα υπηρετούσαν υπό τις κόκκινες σημαίες με τον αγκυλωτό σταυρό. Άλλωστε το κόμμα τους (ΧΑ), εάν καλώς ενθυμούμαι και έχω αποδεικτικά επ’ αυτών, στις πρώτες φάσεις της δραστηριότητάς του στρατεύθηκε υπό τη σβάστικα, και υπό τον αγκυλωτό σταυρό.Και όταν ομιλεί κάποιος προερχόμενος απ’ αυτόν τον πολιτικό χώρο(ΧΑ), θα τον παρακαλούσα έστω να μην αυτοπροσδιορίζεται ως εθνικιστής, αλλά ως εθνικοσοσιαλιστής, δηλαδή ναζί, κατά την κρατούσα άποψη».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, «απάντησε» με αυτό τον τρόπο στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, όταν νωρίτερα εκδηλώνοντας την ενόχλησή του γιατί ο κ. Δένδιας δεν τον παρακολουθούσε, αλλά συνομιλούσε με συνάδελφό στην ανάπτυξη των θέσεών του είπε «σας παρακαλώ, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας! Να έχετε αγωγή. Κύριε Δένδια…Μιλάω… Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Δεν είναι καφενείο εδώ! Αυτά να τα κάνεις στην Κέρκυρα, Κόντε…. Γελάς, ε; Κάθισε μπροστά, γιατί κι εσείς είστε μια από τις κυβερνήσεις τις μεταπολεμικές, η οποία έδωσε γη και ύδωρ, είστε κυβέρνηση της ξενοκρατίας και υπερασπιστές των αμερικανικών και νατοϊκών συμφερόντων. Ποιοι; Η αστικοδεξιά, η χαζοδεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Μην μιλάτε, λοιπόν!».
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε